Премиерът Бойко Борисов свика в Община Бургас отговорните институции, за

...
Премиерът Бойко Борисов свика в Община Бургас отговорните институции, за
Коментари Харесай

Премиерът в Бургас с кризисния щаб за възстановяване след пороите

Премиерът Бойко Борисов свика в Община Бургас виновните институции, с цел да рапортуват по какъв начин върви възобновяване на потърпевшите региони след наводнението . Присъстваха кметът Димитър Николов и кметът на община Камено - Жельо Вардунски , регионалният шеф Вълчо Чолаков , министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков , ръководителят на управителния съвет на АПИ Дончо Атанасов.

 Арена Бургас



Първоначално предоставеният от държавното управление милион за незабавни възстановителни действия на инфраструктурата е разпределен по този начин - 600 000 лв. за община Камено и 400 000 лв. за община Бургас . Предстои отпущането на спомагателни държавни средства.

Посетени са всички домове, разказани са всички вреди, основана е организация за превъзмогване на последствията от бедствието, споделиха кметовете Николов и Вардунски.

 Арена Бургас

От през вчерашния ден се раздава еднократната държавна помощ от 325 лв. на потърпевшите фамилии. Със събраните от БЧК над 200 000 лв. стартира закупуване на нова бяла техника. 318 са развалените от водата електроуреди единствено в община Бургас.

 Арена Бургас

Доставят се дърва за огрев, със съдействието на Агенцията по горите , а взаимно с Агенцията по храните от деретата са извадени труповете на удавените животни и са откарани на екарисаж.

Кметовете Николов и Вардунски благодарят на всички военнослужещи, пандизчии и доброволци, които помагаха и не престават да оказват помощ на потърпевшите хора.

 Арена Бургас

П ремиерът Борисов инспектира още строителството на м ногофункционална спортна зала " Арена Бургас " , чиито фундаменти са построени и остава най-вече монтирането на надземните железни структури, брегоукрепването в региона на квартал " Сарафово " и строителството на четирилентовия път Бургас-Слънчев бр яг. 

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР