Премиерът Бойко Борисов ще обсъди с руския президент Владимир Путин

...
Премиерът Бойко Борисов ще обсъди с руския президент Владимир Путин
Коментари Харесай

Борисов ще обсъди с Путин енергийните проекти в Москва

Премиерът Бойко Борисов ще разиска с съветския президент Владимир Путин в Москва по-нататъшното съдействие сред България и Русия в региона на стопанската система, енергетиката и туризма, както и настоящи интернационалните въпроси.Това заяви преслужбата на Министерски съвет.

Официалната аудиенция е на 30 и 31 май, а в държавната делегация са включени вицепремиерът Томислав Дончев и министрите на финансите Владислав Горанов, на енергетиката Теменужка Петкова, на туризма Николина Ангелкова, на културата Боил Банов, както и изпълнителният шеф и член на УС на " Булгартрансгаз " ЕАД Владимир Малинов.

В съветската столица министър председателят ще организира среща и с представители на българската общественост.

Посещението е дни след визитата на президента Румен Радев, който беше в Русия за Деня на славянската книжовност и просвета – 24 май. Радев уточни, че научил за идното посещаване на Борисов не от него, а от съветските домакини.

Във вторник държавният ни глава пожела на държавното управление да оползотвори доверието, което се е построило при неговото посещаване в Русия.

Очаква се акцент в диалозите сред Борисов и Путин да бъдат енергийните планове – доставката на газ и градежа на АЕЦ „ Белене “, който интерес има Русия.

Българският министър председател обърна позицията си за строителството на АЕЦ „ Белене “, откакто се беше отказал от построяването ѝ. Сега обаче Борисов счита, че България би трябвало да построи втората атомна централа, с цел да не загуби до момента вложените 3 милиарда и половина лв. в плана.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР