Премиерът Бойко Борисов ще изчака проверките на прокуратурата и антикорупционната

...
Премиерът Бойко Борисов ще изчака проверките на прокуратурата и антикорупционната
Коментари Харесай

Борисов: Цветанов да помисли откъде дойде атаката срещу него

Премиерът Бойко Борисов ще изчака инспекциите на прокуратурата и антикорупционната комисия, свързани със заместника му в ГЕРБ Цветан Цветанов. Борисов към този момент е приказвал с Цветанов и ще би трябвало да вземе „ тежки решения “ по проблема, съобщи самият той преди срещата на Европейския съвет в Брюксел.
“Говорих с Цветанов по телефона. Ще приказвам още един път с тях, само че не ми е приятна тази тематика. Ще изчакам малко време, прокуратурата и КПКОНПИ да се произнесат. Внимателно ще проследя тези дати, тъй като решенията ще бъдат тежки”, сподели министър председателят.
Борисов разяснява така наречен скандал Апартаментгейт, обвързван с покупки на жилища на преференциални цени от висши фрагменти на ГЕРБ, който трети ден е съществена тематика в общественото пространство.
“Мога единствено да уверя, че ГЕРБ постоянно са взимали верни решения. И това, че другите са маскари, нас не ни визира. Свикнали сме на всевъзможни корупционни схеми, въпросът е ГЕРБ прави ли по този начин?”, сподели министър-председателят.
Той се усъмни, че разкритията за имотните покупко-продажби на Цветанов и сътрудниците му не идват в инцидентен миг. “Цветанов също би трябвало да си направи изводите от кое място пристигна тази офанзива и по това време. Но това отново не ни оправдава. Няма да приказваме дали е законно или не. Трябва да е законно. Не са дребни деца. Мъчно ми е, че направиха толкоз положителни неща, а този скандал в този момент ни удря ", разяснява Борисов.
Цветанов: Темата с жилището ми е опорна точка на Българска социалистическа партия
Самият Цветанов назова сагата с покупката на новия му първокласен апартамент „ опорна точка на Българска социалистическа партия “.
" Има закони, които са спазени. Има подмяна, която подхожда на българското законодателство. Има доплащане, което е в сума по-голяма от квадратурата, която е като разлика. От там нататък дано да оставим тези, които могат да дадат верния отговор, тъй като тази тематика колкото повече я приказваме и я повтаряме, тя е продължение на опорната точка на Българска социалистическа партия ", изясни ръководителят на ПГ на ГЕРБ пред публицисти в Народното събрание.
Политикът увери, че закупеният през 2018 година от него апартамент не е на преференциални цени и не знае на какви цени продава компанията. Договор, който се подписва - това е действителната договорка, означи Цветанов. Той не посочи какъв брой е цената на жилището.
Попитан по какъв начин е намерил офертата за жилището ръководителят на ПГ на ГЕРБ съобщи: " Просто съм се видял с господин Мирянов, срещнал съм се с него на едно публично събитие през 2017 година и по този начин сме се срещнали ".
Цветанов иронично поздрави разкриха новината за имотните му покупко-продажби.
" Поздравления на тези, които направиха тази вест, тъй като два дни ние към този момент не приказваме за Българска социалистическа партия, не приказваме за това, което се случва там. И това е напълно естественото, хубаво тактическо мероприятие, което може да отклони обществото от тези тематики и да фокусираме вниманието върху ГЕРБ ", разяснява още Цветанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР