Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместник помощник държавния секретар

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместник помощник държавния секретар
Коментари Харесай

Борисов направи още една важна среща преди да замине за Баку

Премиерът Бойко Борисов се срещна със заместител асистент държавния секретар на Съединени американски щати Хойт Йи, който е на работно посещаване в България. Малко преди този момент той организира значима среща в министерски съвет. Борисов се видя с президента на Черна гора Филип Вуянович, прецизираха от държавната осведомителна работа. Припомняме, че министър-председателят Бойко Борисов ще замине на двудневно публично посещаване в Баку, където би трябвало да открие авиолиния Баку-София.

Българският министър-председател показа целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Двамата разискаха и двустранното съдействие в другите области от съвместен интерес. Хойт Йи приветства, че тематиката за Западните Балкани намира място в дневния ред на председателството.

Той поздрави Бойко Борисов за подписването на Договора за другарство, добросъседство и съдействие сред България и Република Македония, като акцентира, че стабилността и развиването на Балканите са извънредно значими освен за района, само че и за цяла Европа. Заместник асистент държавният секретар на Съединени американски щати пожела триумф на първото Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР