Премиерът Бойко Борисов се срещна днес в Министерския съвет с

...
Премиерът Бойко Борисов се срещна днес в Министерския съвет с
Коментари Харесай

Главният мюфтия след срещата при премиера: Приходите от имотите не са достатъчни

Премиерът Бойко Борисов се срещна през днешния ден в Министерския съвет с основния мюфтия Мустафа Хаджи и патриарх Неофит във връзка абсурда към измененията в Закона за вероизповеданията, с които се опрощава дълг от 8 млн. лева на Главното мюфтийство.
На първо четене: Опростиха дълг от 8 млн. лева на Главното мюфтийство По тематиката се стигна до развълнуван спор в пленарната зала
Мустафа Хаджи разгласи, че задълженията на мюфтийство са от 2005 година и огромна част от отговорностите са лихви. Той добави, че приходите на мюфтийството са незадоволителни, тъй като огромна част от вакъфските парцели са одържавени по време на комунистическото ръководство и по-късно не са върнати.
Николай Панков: Мюфтийството има доход над 30 млн. лева на година По-голяма част от парцелите се употребяват от деятели на Движение за права и свободи, а парите се взимат на ръка, посочи началникът на кабинета на Недим Генджев
„ Важно е да запазим мира, знаете какво стана в другите страни в региона” сподели още основният мюфтия след срещата.

Снимка: Министерски съвет

„ За българските вероизповедания, за вероизповеданията на България, българската страна да си заплаща, да не заплащат други страни. Това не е и засегнатост към другите страни. Така че задачата е била да сложим всичко на чисто и оттук нататък страната да си заплаща за съответните вероизповедания. Вие – спазвайки закона, надлежно да си водите своята отчетност. Това е задачата на закона плюс всички останали неща, за които идвахме и на среща в Светия Синод, говорихме, тъй че ви апелирам да успокоите хората и вие, че думата договорка в тази ситуация няма нищо общо”, разгласи Борисов по време на срещата по информация от държавната пресслужба.

Снимка: Министерски съвет

Благодарих на българския министър председател че има доброжелателно отношение към вероизповеданията и дано бъдем с отворени връзки, сподели след срещата патриарх Неофит .

„ Новото е, че се поеме настоящата прехрана, което е огромна помощ и е доста значимо за нас, тъй като всеки духовник от дребните обитаеми места ще може да устоя фамилията си”, разяснява основният секретар на Св. Синод Герасим Мелнишки .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР