Премиерът Бойко Борисов съобщи, че ще предложи България да участва

...
Премиерът Бойко Борисов съобщи, че ще предложи България да участва
Коментари Харесай

България ще даде половин милион евро на Африка в знак на солидарност

Премиерът Бойко Борисов заяви, че ще предложи България да взе участие във фонда за Африка с половин милион евро в символ на взаимност . Пред български публицисти в Брюксел той означи, че фондът, който цели да ограничи аргументите за миграцията към Европейски Съюз, има потребност общо от спомагателни 125 милиона евро.

Борисов изрази вярата Европейски Съюз да има по-твърда политика , която да регистрира европейския интерес в района на Африка и Близкия изток. „ Отново сложих въпроса за какво водиме война там и какви са следствията - да вземем за пример с Либия. Колкото и да не бяха страни, които ни харесват, имаше мир и правила, които съблюдаваха. Това се случи в Ирак, Афганистан, Сирия “, добави Борисов.

За Северна Корея е ясно, че едва ли някой ще има друго мнение, че това, което се прави там, неотложно би трябвало да се приключи , и да се върнат на масата на договарянията, и по кротичък път да се вземат решение проблемите, уточни министър председателят.

Министър-председателят уточни, че всички участници в Европейския съвет са изразили при разискването на тематиката за Турция искания за свободата на словото там, за правата на индивида, само че и регистрират, че съглашението за миграцията се съблюдава и от влизането му в действие миграционният напън е понижен в пъти.

Всяко изявление започваше с това, че нашата страна е образец в опазването на границата - и сухопътна, и морска, посочи Борисов.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР