Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция

...
Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с президента на Турция
Коментари Харесай

Борисов и Ердоган коментираха енергийната независимост

Премиерът Бойко Борисов организира телефонен диалог с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган. Дадена е била висока оценка на развиването на връзките сред двете страни и съдействието в границите на НАТО, както и за опазване на сигурността и спокойствието по външните граници на Европейския съюз. Коментиран беше ходът на построяването на интерконекторните връзки на България с Турция и Гърция, които да подсигуряват енергийна самостоятелност на страната ни. Разговорът по тези тематики ще бъде удължен при идното посещаване на министъра по европейските въпроси на Турция Йомер Челик.

Президентът Ердоган уточни, че утрешната аудиенция в България на министъра на храните, земеделието и отглеждането на животни Ахмет Ешреф Факъбаба за присъединяване в българо-турски агрофорум ще спомогне за стимулиране на връзките в бранша на земеделието и отглеждането на животни, както и на селскостопанската просвета.

Турският президент поздрави Борисов за преизбирането му отпред на партия ГЕРБ и уточни, че неговото водачество е гаранция за положителните връзки сред двете страни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР