Премиерът Бойко Борисов проведе обсъжда на среща в Министерски съвет

...
Премиерът Бойко Борисов проведе обсъжда на среща в Министерски съвет
Коментари Харесай

Борисов поиска Медицински съвет за борба с коронавируса

Премиерът Бойко Борисов организира разисква на среща в Министерски съвет ограниченията за битка с ковид и нови хрумвания за тях с представители на медицинските среди. Министър-председателят предлага събиране на внушителен медицински щаб от необятен набор експерти.
" В тази борба би трябвало да сме сътрудници. Ако не сме единни и не мислим единно и не сме сплотени, няма да се оправим. Ако прибавим и основаване на един експертен медицински съвет, когато стартираме да се катерим по ниското плато да дадем оръжие на медиците да се оправят. Аз мисля, че нашия народ заслужава цялата ни мощност и цялото ни професионално ангажиране ", разяснява Борисов.

" Така ще имаме още една опция това, което произвеждаме да го дадем на първата линия, медицински служащи, служители на реда, пожарникари, дето се вика и ние сме тук. Допълнителен мозъчен концерн, когато седнем с министрите какъв брой и по какъв начин да отпускаме в тази обстановка за какъв брой време ", регистрира министър председателят.

" Щабът е зависещ на държавното управление, съветът също ще е зависещ на държавното управление и да даваме най-хубавото като предложение. щабът е от 6 индивида и те нямат опция да вършат всичко. Идеята е да се събере мозъчен концерн, който да може с по-широка визия да мисли планово ", коментирата още той.

Оперативният щаб не може дасе оправи с всички задания. Когато стартират заболяванията е нужен един професионален щаб който да дава препоръки за чисто мдицинските посоки, сподели проф. Коста Костов, който взе участие в срещата.

Предложението е Медицинският съвет да се явява два пъти седмично, с цел да дава отговор на журналистически въпроси, а Борисов добави, че би трябвало първи да научава за грешките при подхванатите ограничения.

Томислав Дончев разясни, че няма одобрена процедура за това по какъв начин тъкмо да се оправим. А Борисов съобщи, че ограниченията ще бъдат надградени с този съвет с разбори на това, което се случва у нас, по този начин и в другите страни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР