Премиерът Бойко Борисов посети сградата на СУ Христо Ботев“ в

...
Премиерът Бойко Борисов посети сградата на СУ Христо Ботев“ в
Коментари Харесай

Борисов: Образователната инфраструктура е магистрала на духа, затова строим чисто нови училища

Премиерът Бойко Борисов посети постройката на СУ „ Христо Ботев “ в Русе, която е напълно актуализирана. Ремонтът е на стойност 3 867 147 лева Финансирането е по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, оповестиха от държавната пресслужба.

„ Образователна инфраструктура – автомагистрала на духа. Затова вършим чисто нови учебни заведения. Сега с новия сектор Мария Габриел може да направи доста за Европа, и в частност за България в тази сфера. Това е извънредно значимо “, съобщи пред учителите и учениците министър-председателят Борисов.

В постройката на СУ „ Христо Ботев “ са построени нови електро и ВиК съоръжения, покрив и спортни площадки , както и озеленяване в прилежащи дворни пространства. В учебното заведение се образоват 1016 възпитаници в 44 паралелки. Учителите са 77. В образователното заведение се преподават софтуерни, естествени и филантропични науки.
 
 БГНЕС

Ремонтът на СУ „ Христо Ботев “ е част от план „ Ремонт на пет общински образователни заведения в град Русе, в това число прилежащите им дворни пространства “ на обща стойност 12 402 900 лева Общо в Русе по Оперативна програма „ Региони в напредък “ се ремонтират 5 учебни заведения и 3 детски градини. Обновени са СУ „ Христо Ботев “ и Математическа гимназия „ Баба Тонка “. В ремонт са Професионалната гимназия по стопанска система „ Елиас Канети “, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Пеньо Пенев “ и Професионална гимназия по механотехника „ Юрий Гагарин “.-->

В Русе министър-председателят Бойко Борисов посети и постройката на Професионалната гимназия по облекло „ Недка Иван Лазарова “ . Премиерът прегледа професионалното съоръжение на образователните зали и кабинети. В образователното заведение се образоват 365 възпитаници, от които 232 в дневна форма, 19 във вечерна форма и 29 в независима . Училището образова в дуална форма (съвместно с бизнеса) по специалностите „ Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил “, „ Организация и технология на фризьорските услуги “. В две паралелки в компетентност „ Шивачество “ се образоват и деца със специфични просветителни потребности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР