Премиерът Бойко Борисов показа във вторник, че е напълно съгласен

...
Премиерът Бойко Борисов показа във вторник, че е напълно съгласен
Коментари Харесай

Премиерът вижда прокуратурата като съдията, който решава мача

Премиерът Бойко Борисов сподели във вторник, че е изцяло склонен с изказванията, че българската прокуратурата се е трансформирала в прекомерно значима институция. Той е дефинира като " арбитърът, който може да взема решение мачовете " в политиката. Така Борисов косвено поддържа рецензиите на огромна част от извънпарламентарната съпротива и неправителствения бранш, че България се трансформира в " прокурорска страна ".

" Всеки тича и хвърля един сигнал в прокуратурата и почва да вика: " Сезирана е прокуратурата, чакаме прокуратурата да реши ". Всички партии това вършат. Чакаме тя да ни е съдия. Хубаво де, но когато арбитърът стане толкоз значим, че да може и да взема решение мачовете като във футбола... ", изясни Борисов във вторник пред бТВ.

На 24 октомври следва избор на нов основен прокурор, а единствен претендент е Иван Гешев - дясната ръка на настоящия шеф в държавното обвиняване Сотир Цацаров. Самият Цацаров бе определен с дейната поддръжка на хората на ГЕРБ във Висшия правосъден съвет, а през медиите той бе намерено подсилен от тогавашния министър председател Бойко Борисов и вицепремиера Цветан Цветанов.

Всички чуха по какъв начин някогашният градският прокурор на София Николай Кокинов споделя, че Борисов самичък си е избрал Цацаров. Малко по-късно ГЕРБ падна от власт, а Цацаров стартира интензивно да работи против партията на Борисов при започване на 2013 година. Само година и половина по-късно ГЕРБ съумя още веднъж да си върне властта. Тогава се появиха свидетелства, че министър председателят Борисов и основният прокурор Цацаров отново са в чудесни връзки, имат идеално взаимоотношения и си вършат оперативки съвсем всяка сряда сутринта.

Изборът на Иван Гешев за основен прокурор също не минава без дейната поддръжка на изпълнителната власт. Ръководството на ДАНС и част от Министерство на вътрешните работи поддържаха прокурор Гешев с заявления. Самият Бойко Борисов обаче се опита във вторник да се дистанцира от избора на Цацаров за основен прокурор, а и от идния на Иван Гешев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР