Премиерът Бойко Борисов поиска Сърбия да вземе крайно решение по

...
Премиерът Бойко Борисов поиска Сърбия да вземе крайно решение по
Коментари Харесай

Борисов: Обичам сърбите, боли ги, но...

Премиерът Бойко Борисов изиска Сърбия да вземе извънредно решение във връзка с Косово, тъй като " в случай че Сърбия не се разбере с Косово, няма да има вероятност за целия район ".

Той разяснява и задочната имитация към българския министър-председател на външния министър на Сърбия Ивица Дачич: " Бойко, дано ти кажа нещо – позицията на Европейския съюз не е, че Косово е самостоятелна страна. Ти, Бойко, би трябвало да уважаваш позицията на Европейския съюз, а не да държиш лекции на Борел. Това е безсрамие ".

" Не си дадох да подскочиме мощно или да реагираме мощно, тъй като разбирам сърбите какъв брой ги боли за Косово. Разбирам ги, обичам ги, мъчно им е. Но, колкото и да е мъчително, там би трябвало да се вземе дефинитивно решение. Неслучайно френският и немският президент и канцлер вършиха тези срещи. Това е като камъчето в обувката – не го ли извадиме, не мине ли, в района колкото и да си говориме за инфраструктура, цифрова съгласуваност – няма по какъв начин ", съобщи Борисов през днешния ден.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР