Премиерът Бойко Борисов поиска по-тясно сътрудничество в областта на сигурносттаВъзстановяваме

...
Премиерът Бойко Борисов поиска по-тясно сътрудничество в областта на сигурносттаВъзстановяваме
Коментари Харесай

Правим смесени предприятия с Мароко

Премиерът Бойко Борисов изиска по-тясно съдействие в региона на сигурността


Възстановяваме изгубени позиции в стопанската система на Мароко


България би желала да се възползва от солидното наличие на Мароко на Африканския континент – и в частност в страните от Западна Африка, като платформа за взаимно икономическо и политическо съдействие с трети африкански страни. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на срещата си с министър-председателя на Мароко Саад Еддин Ел Отмани. Разговорът сред двамата се състоя в Рабат, където министър председателят Борисов е на двудневно публично посещаване.

За нас Мароко е перспективен външнотърговски сътрудник, а доказателство по тази причина е възходящия стокообмен през последните години, акцентира Борисов.

Мароканският му сътрудник Саад Еддин Ел Отмани означи, че един от най-ефикасните способи за увеличение на капиталово съдействие е основаването на смесени предприятия.

Борисов посочи положителните вероятности за съдействие в региона на оръжейната, машиностроителната, металообработващата индустрия. „ Заинтересовани сме от по-тясно съдействие с Мароко в областта на сигурността, което ще задълбочи партньорството ни и ще даде висока добавена стойност за двете страни “, безапелационен бе министър председателят ни.

След срещата на четири очи министър председателите на България и Мароко посетиха мавзолея „ Мохамед V ”, където са вложени 14 т злато. Борисов постави цветя до саркофазите на кралете Мохамед V и Хасан II.

Вечерта министър председателят ще изнесе лекция външното министерство на Мароко на тематика: Ролята на България за европейската интеграция на Западните Балкани.

В Казабланка представители на български компании организираха бизнес конгрес, на който участваха и над 100 марокански бизнесмени. Интересите на нашите предприемачи са в региона на строителството на пътища хранително-вкусовата индустрия и IT бранша.

Почетният консул на Мароко в България Светослав Глосов съобщи, че страната ни поставя старания да се завърне в стопанската система на Мароко, където преди 40 години наличието ни е било осезателно. През 2017 година стокообменът сред България и Мароко е 202,72 млн. $.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР