Премиерът Бойко Борисов подкрепил идеята на участващата във властта НФСБ

...
Премиерът Бойко Борисов подкрепил идеята на участващата във властта НФСБ
Коментари Харесай

Симеонов: Премиерът подкрепя национализацията на лотариите

Премиерът Бойко Борисов подкрепил концепцията на участващата във властта НФСБ за унищожаване на частните лотарии. Идеята е единствено държавният " Български състезателен тотализатор " да може да провежда лотарийни игри, а сегашните частни лотарии ще могат да провеждат само " лотария, бинго, кено и техните разновидности ".

" Сондирах каква ще е политическата позиция на ГЕРБ и получих поддръжка в лицето на министъра на спорта и министъра на финансите, които директно ще дават отговор за това, а и на премиера Бойко Борисов. След като ГЕРБ препотвърди, че ще поддържа този закон - разгадавам, че и госпожа Корнелия Нинова ще го поддържа, както бе дала обещание при предния законопроект ", сподели пред публицисти в Народното събрание водача на НФСБ и вносител на законопроекта Валери Симеонов.

Сутринта в петък водачът на НФСБ се срещал с министрите на спорта и на финансите, както и с премиера. Там Борисов " изненадващо " изразил безапелационна поддръжка, изясни Симеонов.

По думите на Симеонов сегашната му концепция доразвива тази от 2018 година " В момента предложих един още по-съвършен вид, в който въвеждам концепциите от предния закон ", сподели той.

През 2018 година той предложи лотобилети да не се продават в магазини, лавки и бензиностанции, а единствено в профилирани
хазартни обекти. Настояваше и за ограничение на рекламата на хазартни игри. Тогава Симеонов сякаш получи кардинална поддръжка за измененията от ГЕРБ и Българска социалистическа партия, само че законопроектът му потегли с провал и бе изпратен за нотификация от Европейската комисия. В края на 2018 година се разбра, че тогавашният законопроект е получил " зелена светлина ", само че по-късно бе оставен да отлежава в Народното събрание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР