Премиерът Бойко Борисов обяви за фалшива новина твърдението, че вчерашното

...
Премиерът Бойко Борисов обяви за фалшива новина твърдението, че вчерашното
Коментари Харесай

Борисов: Бойкотът на КСНС е фалшива новина

Премиерът Бойко Борисов разгласи за подправена вест изказванието, че вчерашното съвещание на Консултативния съвет по национална сигурност, свикано от президента Румен Радев, е било бойкотирано от част от поканените.
Думата " протест " беше използвана през вчерашния ден от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова откакто президентът осведоми медиите, че съвещанието ще продължи идната седмица.
Според днешните пояснения на Борисов през вчерашния ден съвещанието, чиято тематика бяха ограниченията за битка с корупцията, е минало в другарска атмосфера с пиянство на кафенце , само че защото трима от ръководителите на парламентарни групи (бел. ред. - Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ, които е трябвало да пътуват в чужбина и Веселин Марешки) са напуснали, е било взето решение съвещанието да продължи различен ден.
Идеята била изказванията пред медиите след края на съвета да не се вършат в тяхно неявяване. " Това е подправена вест, 100% в цялостния й размер. Който без да ревизира 20 участници дали споделяме, че е истина, и е пуснал такива внушения, е 100% подправена вест ", възмути се пред медиите Борисов, само че не уточни поименно Нинова.
" Ако сме го създали, ще кажа - да, по този начин е. Но не е правилно. Къде е абсурдът, казусът, протестът?! " продължи той.
Премиерът сподели, че разчита на професионализма на публицистите и прикани за очевидци двайсетимата участници в срещата, както и водената стенограма.
Борисов посочи, че главният спор - кой да назначава шефа на антикорупционния орган, би трябвало да се взема решение в Народното събрание, и той като министър-председател няма отношение към него.
След като президентът е определил комфортния за него ден за продължаването на съвещанието, Борисов е забранил всички командировки на министри за същата дата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР