Премиерът Бойко Борисов обяви, че резултатите от българското председателство на

...
Премиерът Бойко Борисов обяви, че резултатите от българското председателство на
Коментари Харесай

class=eu2018bg>Борисов: Резултатите от европредседателството не са пиар, a реалност

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че резултатите от българското председателство на Съвета на Европейски Съюз не са пиар акция, а стилът на работа на страната ни е бил оценен като раборещ модел.

" Мотото на българския парламент стана слоган на целия Европейки съюз през миналите шест месеца. " Съединението прави силата " е смисълът на европейската идея и въпреки че идва от историята ни, би трябвало да остане като главен принцип на българската политика и в бъдеще ", сподели министър-председателят.

Той благодари на всички министри и специалисти от администрацията в София и в Брюксел и акцентира, че те са били напълно ангажирани със заложените политики и законодателните досиета.

" Първото ни председателство беше тестване за европейската ни еднаквост - показахме отговорност и професионализъм в работата ни за европейската идея. Показахме, че България може да работи безапелационно като европейска страна. Да схваща същността на европейските цели и да прояви умеенето да работи пълноценно за тяхното реализиране ", сподели още министър председателят.

Борисов каза още, че България е почнала със 105 отворени законодателни досиета и то прибързано, тъй като преди нея е трябвало ръководител на Съвета на Европейски Съюз да бъде Англия. " България има 46 реализирани съглашения с Европейския парламент, 39 законодателни досиета, по които е обединила позициите на всички страни, 58 изводи на съвета, едно умозаключение на председателството, шест рекомендации на съвета, 17 отчета за напредъка ", сподели той.

Премиерът обърна внимание и на тематиката за миграцията и защитата на външните граници. Той разяснява, че по време на европредседателството страната ни е съумяла да сплоти нашите европейски сътрудници за продължение на разговора с Турция. По думите му това е понижило напрежението и е основен за общата европейска сигурност.

" На сътрудниците от Българска социалистическа партия мога да кажа – реализиран е прогрес по основни области в границите на европейския дирек на обществените права, за справедливите условия на труд, обществена протекция и приобщаване, завършена е работата по предлагането за инструкция за командированите служащи за обезпечаване на идентични условия на труд за командированите служащи ", сподели Борисов.

" Работата по задълбочаване на икономическия и паричен съюз бе измежду главните ни цели. Бяха преодолени разлики сред страните членки и бе реализиран дълго чакания общ метод по Банковия пакет ", разяснява Бойко Борисов. Той сподели още, че по време на председателството страната ни е работила за преустановяване дойните стандарти при храните.

" Ключово достижение бе приключването на работата по предлагането за командироването на служащите ", разгласи Борисов. 

" Малко просрочихте времето, само че мисля, че на всички беше забавно ", разяснява след доклада на Борисов ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР