Премиерът Бойко Борисов няма правомощия да разпорежда спиране на решението

...
Премиерът Бойко Борисов няма правомощия да разпорежда спиране на решението
Коментари Харесай

БСП към Борисов: Само областният управител може да спре решението за Силистар

Премиерът Бойко Борисов няма пълномощия да разпорежда прекъсване на решението за застрояването на Силистар. Това декларират от Българска социалистическа партия в позиция по тематиката.
" „ Разпореждането “ на Борисов да бъде спряно решението на локалния парламент за градеж в предпазената територия край плаж „ Силистар “ е следващият му опит да се измъкне от неуместните въпроси чии ползи обслужват представителите на ГЕРБ на всички равнища във властта – на страната и хората или на частни бизнес ползи ", пишат от левицата.

В позицията им се показва, че " въпросното предписание няма юридическа стойност, тъй като решенията на общинските препоръки се връщат за ново разискване и стопират от осъществяване само от регионалните шефове. Борисов няма пълномощията на такова деяние - нито в качеството си на министър председател, нито в качеството си на партиен водач. "

" Неговото „ предписание “ няма и морална стойност, тъй като и кметът на Царево е от ГЕРБ, и общинските съветници, които са дали своят вот „ за “ разрешаване на градеж, са представители на ГЕРБ. ГЕРБ изпадна до неуместната обстановка ръководителят на ГЕРБ да подрежда на кмета на ГЕРБ да не извършва решение на общинските съветници на ГЕРБ.

Припомняме, че общинските съветници на Българска социалистическа партия в Царево са дали своят вот срещу предлагането за градеж в предпазената територия. Най-сигурният метод да опазим природата е да се съблюдават законите и Конституцията на страната. Нищо няма да остане, в случай че страната продължи да се ръководи с “разпореждания” . Решението на Общинския съвет би трябвало да бъде анулирано от самия съвет или ще го нападаме и отменим посредством съда " , допълват от Българска социалистическа партия.
Припомняме, че през вчерашния ден министър председателят разпореди на кмета на Царево Георги Лапчев (ГЕРБ) да задържи и да не извършва решението на Общински съвет - Царево по проблема „ Силистар “.
По-рано общинарите утвърдиха предлагането на кмета Георги Лапчев за разработване на проект за застрояване на част от местността Силистар. Става дума за имот от 22 169 кв. м. Лапчев предлага да се направи обстоен организационен проект за аграрен парцел на сдружението " Ню Билдинг Естейтс " ЕООД, който да му разреши да го застрои с вилни здания. съгласно информация на уеб страницата " Биволъ ".
В съвета влизат 13 съветници, като предлагането на Лапчев е получило поддръжка от деветима от тях, от които 8 са от партия ГЕРБ. Трима са дали своят вот срещу - двама съветници на Българска социалистическа партия и един от обединяване " Народен съюз " (Демократическата партия и Български аграрни национален съюз).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР