Премиерът Бойко Борисов нареди на министъра на образованието Красимир Вълчев

...
Премиерът Бойко Борисов нареди на министъра на образованието Красимир Вълчев
Коментари Харесай

Борисов нареди: Задължителни маски в час за учениците от 5 до 12 клас

Премиерът Бойко Борисов подреди на министъра на образованието Красимир Вълчев да продължи с използването на гъвкави способи на образование на учениците по време на пандемията.

" Тепърва предстоят още тежки месеци за просветителната система и е значимо взаимно да се пазим. Това бе и една от аргументите да създадем наложително носенето на маски " , написа той във Facebook във връзка днешното съвещание на Министерския съвет. По негови думи досега България има най-либералния режим по отношение на другите европейски страни във връзка с маските за учениците.

Борисов акцентира, че затварянето на хората в домовете им не е елементарно решение и подсети, че застояването на децата у дома носи своите опасности -обездвижване, губене на мотивация за учене, десоциализация, душевен проблеми.

Според него локалното взимане на решения за прекосяване към електронна среда на образование остава най-правилният метод за образователните заведения.
 Учениците от 5 до 12 клас - наложително с маска и в час Обновена
Учениците от 5 до 12 клас - наложително с маска и в час

За учениците от начален стадий мярката остава целесъобразна

Този способ е верен - там, където няма болести, децата да учат, настоя министър председателят. Той разпореди да се следи броят на заболелите, тъй че да се щадят учителите и да се употребяват родителите при взимането на решения, тъй като това касае техните деца. Ние мислим най-хубавото, посочи министър-председателят.

От своя страна просветният министър съобщи, че образованието в електронна среда за учениците е ефикасна опция при по-кратък интервал от време.

Той изясни, че въпросът е разискван със здравния министър, наблюдават се стойностите на заболеваемостта и се дава опция в учебните заведения да се ползва метод на периодично повтаряне присъственото образование и образованието в електронна среда.
 Не повече от 30 минути дневно ще носят маски учениците, успокоява Вълчев
Не повече от 30 минути дневно ще носят маски учениците, успокоява Вълчев

Близо 59 хиляди са първокласниците тази година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР