Премиерът Бойко Борисов, който вчера се чакаше на обновената Централна

...
Премиерът Бойко Борисов, който вчера се чакаше на обновената Централна
Коментари Харесай

Бойко Борисов провери пътя Пловдив – Асеновград инкогнито

Премиерът Бойко Борисов, който през вчерашния ден се чакаше на обновената Централна гара под тепетата, въпреки всичко е минал през Пловдив, научи TrafficNews.bg. На гарата пристигнаха министрите на превоза Ивайло Московски и вътрешният Валентин Радев. Самият министър председател пък бе на конгрес в Стара Загора.

На връщане от града под Аязмото,премиерът се е отбил до пътя Пловдив- Асеновград, където го чакали двамата министри. Борисов се е срещнал, до каква степен са стигнал дейностите по ремонта на невралгичния път.

Неведнъж министър-председателят е изтъквал, че пътя сред двата най-големи града в региона е приоритет на държавното управление.

В момента се поставя асфалтовата настилка на остарялата част, след което ще бъде нанесен още един слой асфалт и най-после износващ пласт биндер. Активна работа тече и по кръговите придвижвания на правата.

Припомняме, че неотдавна бе пусната още една поръчка за пътя сред двата най-големи града в региона. Тя е за кръговото кръстовище на входа на Пловдив и би трябвало да размени настоящето съществуващото триколонно кръстовище.

Поръчката е отвън сегашната реорганизация на пътя, която се извършва. Кръговото придвижване ще би трябвало да има разклонения и за новия лъч на Околовръстното шосе, който ще свързва Пловдив – Асеновград със Скобелева майка.

Индикативната стойност на строително-монтажните работи е 2,6 млн. лева без Данък добавена стойност. Пътят би трябвало да напълно подготвен до есента, като към момента вървят отчуждителни процедури.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР