Премиерът Бойко Борисов коментира в Мюнхен скандала от днес с

...
Премиерът Бойко Борисов коментира в Мюнхен скандала от днес с
Коментари Харесай

Премиерът Борисов с експресен коментар за скандала между министър Ананиев и шефа на НЗОК

Премиерът Бойко Борисов разяснява в Мюнхен абсурда от през днешния ден с поисканата от здравния министър Кирил Ананиев оставка от шефа на Здравната каса проф. Плочев.

„ Виждал съм се с Плочев и сме разговаряли. Тази тематика ми се вижда страна. Не може да са вкарали, без да минат през държавното управление, искане за обновен бюджет на Здравната каса. Още сме февруари месец и това е сериозна актуализация за 200 млн. лева, би трябвало първо да се види има ли пари, това зависи от финансите, съобщи Пик.

Като се прибера ще ги поканя на среща и ще видя какво става. Милиарди се вкарват в опазване на здравето и все има дупка. Видяхме по какъв начин са източвани пари за медикаменти. Ние не можем единствено да осигуряваме пари, с цел да може някой да краде още. Службите работят и ще има още разкрития до колкото знам.

А доколкото помня проф. Плочев бе препоръчан от Ники Петров, а аз имам принцип всеки министър да си работи със собствен екип. Ще проведем диалог за оставката и ще забележим. Редно е новият министър да си докара собствен екип. Това, което прочетох за закани, ще го ревизира, като се прибера ”, разяснява Борисов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР