Премиерът Бойко Борисов иска тест период за болничните. Когато дават

...
Премиерът Бойко Борисов иска тест период за болничните. Когато дават
Коментари Харесай

Бойко Борисов хвърля държавата да се бори с фалшивите болнични

Премиерът Бойко Борисов желае тест интервал за болничните . Когато дават подправени болнични се ощетяват всички, съобщи той преди днешното държавно съвещание .

Специални комисии ще ревизират в границите на месец-два къде и дали се издават подправени болнични.

 КНСБ срещу стесняването на достъпа до компенсации
КНСБ срещу стесняването на достъпа до компенсации

Хората няма да получават компенсацията, на което имат право

Фирмите получават през болничните повече пари, в сравнение с внасят като налози по всички пера , неудовлетворен е министър председателят към схемата с болничните.

Става въпрос за над половин милиард лв. вреди , неудовлетворен е Борисов.

В същото време имало митинги на компании, които желаят да закриват фабрики и да се местят поради това, че в Ихтиман да вземем за пример един лекар давал 200 болнични листа или даже 500 болнични листа . В същото време имало компания, която единствено за предходната година има издадени 105 000 болнични , стана ясно от думите му.

Ние сме извънредно обществена страна, съобщи Борисов и отсече: Сега цялата страна ще се бори с подправените болнични. После - строги ограничения. Фалшивите болнични ощетяват всички.

Премиерът изясни, че са заели всичките сили на полицията , да не пострадат тези хора, които са заболели, поради тези, които мамят.

Като пристигна петък знаете какъв брой болнични се издават и хайде в Гърция , подлага на критика той. Министър-председателят е безапелационен, че става въпрос за парите на хората. Населението е намаляло, а с 60% повече са се нараснали болничните, неудовлетворен е Борисов. В същото време се усилват разноските за опазване на здравето.

В Полша за подправен болничен лишават правата на лекаря, съобщи министър председателят.

След днешното постоянно съвещание на Министерски съвет следва в допълнение съвещание с финансовия, вътрешния и здравния министър, на което ще има представители и на Национален осигурителен институт.

Припомняме, смяната , която се предлага при изплащането на болничните, е, да се понижи сумата, изплащана за първите три дни от болничния .

В момента тя е 70% и се заплаща от работодателя . Предлага се процентът да се понижи на 50%. Срещу мярката възразиха остро синдикатите преди дни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР