Премиерът Бойко Борисов е възложил на Държавната агенция Национална сигурност

...
Премиерът Бойко Борисов е възложил на Държавната агенция Национална сигурност
Коментари Харесай

Борисов нареди ДАНС и НАП да проверят продажбата на ЧЕЗ

Премиерът Бойко Борисов е упълномощил на Държавната организация „ Национална сигурност ” и Националната организация по приходите да създадат цялостна инспекция на договорката по продажбата на електроразпределителното сдружение ЧЕЗ, както и на сдружението покупател " Инерком България ". Това оповестиха от държавната пресслужба.

Министър-председателят също по този начин изискал в следствието на всички условия да се включат Комисиите за енергийно и водно контролиране и за финансов контрол. Борисов разговарял с управленията на Национална агенция за приходите и КФН, които го уверили, че следят договорката от четвъртък и ще извършат незабавна инспекция.

„ Правителството няма отношение по договорката сред двете частни компании, само че ще употребява ресурса си да ревизира всички условия и да подсигурява енергийната сигурност ”, оповестяват от пресслужбата на Министерския съвет.

Преди дни стана ясно, че Надзорният съвет на чешката енергийна група ЧЕЗ е одобрил договорката с компанията " Инерком България " ЕАД за продажбата на активите ѝ в България. Цената на договорката не се показва, само че категорично се споделя, че е " много над справедливата пазарна стойност на продадените активи ". Дружеството " Инерком България " ЕАД има уставен капитал от 50 000 лв. и е учредено особено за задачата.

Собственик е Гинка Върбакова съобщи, че " Инерком " взе участие независимо в процедурата, като уважавана банкова институция ще даде заем на компанията.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР