Премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да информира

...
Премиерът Бойко Борисов да дойде в парламента и да информира
Коментари Харесай

Нинова вика Борисов в НС заради НАТО в Черно море

Премиерът Бойко Борисов да пристигна в Народното събрание и да осведоми депутатите дали НАТО основава нови многонационални сили в Черно море. 

Това изиска водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада. Пред народните представители Нинова съобщи: 

Предлагаме да извикате министър ръководителя на Република България Бойко Борисов да осведоми Народното събрание по една извънредно значима тематика за националната сигурност и външната политика на България. Вчера интернационалните, авторитетни организации, представени от български медии, оповестиха, че НАТО основава нови многонационални сили в Черно море, че тези Черноморски сили на Алианса в началото ще бъдат построени към 4 хиляди румънски бойци, подкрепяни от сили на 9 други страни. В района ще бъдат ситуирани спомагателни кораби и самолети. Към българските пристанища ще бъдат изпратени още бойни съдове. Преди година и половина министър председателят Борисов изрично отхвърли концепцията за образуването на черноморска флотилия на НАТО.

Припомням и позицията на българския министър председател: „ Аз желая в Черно море да виждам платноходки, яхти, туристи, мир и обич. Не желая в курортите ни да се разхождат военни фрегати напред и обратно “.

Какво е наложило смяната в позицията на българското държавно управление, в случай че то по някакъв метод е взело участие във взимането на това решение? Какви ще са последствията за България? Най-редно е българското държавно управление да осведоми публично българския парламент по тази тематика, която е извънредно значима за България, за нейната национална сигурност, а не да научаваме за това от интернационалните медии, стимулира се Нинова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР