Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов проведе среща с директора на АЕЦ „Козлодуй“ Наско Михов

Премиерът Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г организира среща с изпълнителния шеф на АЕЦ „ Козлодуй “ Наско Михов, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Министър-председателят поздрави екипа на атомната ни централа с днешното присъединение на България към Агенцията за нуклеарна сила на Организацията за икономическо съдействие и развиване.

„ След извеждането на старите реактори, доста значимо е, че получихме лиценз за 5-и и 6-и блок на „ Козлодуй “ за още 10 години “, означи министър председателят Борисов.

Изпълнителният шеф Михов напомни, че на 7 декември 2020 година започва работа по изследване на опциите за създаване на нова нуклеарна мощ на площадка 2 на АЕЦ „ Козлодуй “ откакто през февруари м.г. бе издадено решение за оценка за въздействието върху околната среда на плана.



Снимка: Министерски съвет - Наско Михов

Според експертните отчети стопански, екологично и механически е допустимо оборудването, планувано за АЕЦ „ Белене “, да се употребява за нова мощ на „ Козлодуй “, бе маркирано в хода на срещата на министър- ръководителя.

За реализацията на плана на площадка 2 на АЕЦ „ Козлодуй “ във връзка с налагащите се разбори са привлечени и интернационалните специалисти.

Премиерът Борисов подчертава, че платеното към този момент съоръжение на стойност 1,3 милиарда лв. за АЕЦ „ Белене “, ще може да се употребява за седми реактор на АЕЦ „ Козлодуй “. „ Активно се работи по тематиката и ще очаквам отчет от министъра на енергетиката още в границите на утрешното съвещание на държавното управление “, сподели министър председателят Борисов.

Министър-председателят Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г добави, че в дейностите си държавното управление се води от опциите за съкращаване на излъчванията от парникови газове и понижаваме на зависимостта от импорт на енергийни запаси по най-благоприятен и конкурентоспособен метод, в подтекста на задачата на Европейски Съюз за климатична индиферентност до 2050 година и целите на Европейската зелена договорка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР