Премиерът Бойко Борисов балансира умело в чужбина и защитава добре

...
Премиерът Бойко Борисов балансира умело в чужбина и защитава добре
Коментари Харесай

Кънчо Стойчев: Ако премиерът не потуши напрежението в страната, вървим към избори

Премиерът Бойко Борисов балансира ловко в чужбина и пази добре националните ползи на България пред Европейски Съюз, НАТО и Москва, само че в случай че не потуши възходящото напрежение вътре в страната, вървим към избори, съобщи пред Българска национална телевизия социологът Кънчо Стойчев.
"Борисов направи рационален проект за Балканите, само че би трябвало да направи подобен проект и за България. Иначе вървим към избори - без значение дали Българска социалистическа партия е подготвена да вземе властта или не ", съобщи Стойчев.
"Хората утвърждават външната политика на държавното управление, по този въпрос има консенсус. Но се интересуват повече от обстановката в страната, където безобразието е доста огромно, корупцията е огромна. Случаят с избягалите пандизчии е емблематичен за всяка сфера. Получава се по този начин, че съвсем няма случай на огромно закононарушение, където да не са забъркани тъкмо тези, които би трябвало да го предотвратят ", изясни социологът.
Според колежката му Антоанета Христова в България има незабавна потребност от промени.
"Досега Борисов взема решение проблемите в България с даването на повече пари. Но по този начин промени не се вършат ", сподели Христова. Според нея Българска социалистическа партия не е подготвена да поеме ръководството в страната.
Социолозите считат, че у българите - а и у всички европейци, пораства страхът от нова международна, поради обстановката в Сирия. 53% от интервюираните българи към този момент се опасяват от експлоадирането на възможен спор.
"Българите се опасяват, че Европейски Съюз няма тактичност за ефикасна отбрана на всичките си членове. Затова решението на Борисов в спора с съветските дипломати да протегне ръка и на едните, и на другите и да трансформира страната ни в балансиращ мост се радва на утвърждение. Приема се като демонстрация на разсъдък. Извън подозрение е, че сме част от Европейски Съюз и НАТО. Но Брюксел не е Господ. Трябва да се прави разлика сред интереса на страната и принадлежността към двата съюза ", заключи Кънчо Стойчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР