Премиерът Борисов-спасител, трябваше по-рано да се обърнем към него, разбрахме

...
Премиерът Борисов-спасител, трябваше по-рано да се обърнем към него, разбрахме
Коментари Харесай

Приключи ли сагата с ”Емко”? Не, просто едни хора сменят тактиката временно

Премиерът Борисов-спасител, трябваше по-рано да се обърнем към него, разбрахме се всичко оттук насетне да е по закон. Това са къси извадки от думи на притежателя на " Емко " Емилиян Гебрев пред разнообразни медии. От три дни по проблема има единствено розови новини- по какъв начин министър председателят приел представители на служащите, по какъв начин заречен подпомагане, по какъв начин провел втора среща и то тъкмо по време на свикания от президента Консултативен съвет за национална сигурност.

Кулминациата на театъра бе по време на изказванията на засегнатите страни на 10 октомври в Министерски съвет. Там Гебрев произнесе нещо като " Похвално слово за Борисов " и заяви, че всичко е изчистено, нещата се връщат на ситуацията преди 24 май, когато министър Караниколов стартира офанзивата против тях и изобщо цветя и рози.

Много по-интересно бе изявлението на премиера. В типичния си жанр той употребява ореола си на избавител за друга цел-да потвърди,че не няма протест на КСНС при президента, че всичко, обявено по тематиката е лъжлива вест.

Борисов бе доста прочувствен при изказването си, подобен е единствено когато усети, че нещо му пари под краката. Например когато подаде оставка в края на първия си мандат и в Народното събрание упрекна Ахмед Доган, че го е поръчал.

Защо бе този цирк? И дали в действителност страната в лицето на министъра на Пеевски, препоръчан от " Атака " за поста, си посипва главата с пепел и се отхвърля от нелепите искания за " национализация " на двата военни завода?

Отговорът изрично е " Не ". И за това има куп доказателства. На първо място, обстановката към свадите с Антон Тодоров, Валери Симеонов и протеста на Консултативния съвет доста сгъсти облаците към " Борисов-3 ". Смешното гласоподаване на ГЕРБ при оставката на Делян Добрев още веднъж сподели, че шуробаджанаците са нерезделна част от районната политика на тази партия и че това освен не е укорително, а среща и цялостната поддръжка на партията.

Протестите на служащите в двата завода пък стартира да придобива темперамент на гражданско непокорство, а и техните упреци против Караниколов бяха тъкмо в десетката. Още седмица митинги и нищо чудно към тях да се причислят и други-полицаи, пенсионери, синдикати. това стресна Бърисов и защото при него персоналното оцеляване е приоритет номер 1, последваха маньоврите.

Ако някой си мисли, че Кой се е отказал от заводите, грубо се лъже. Но в този момент се постанова известно оттегляне, с цел да затихнат недоволството и митингите. Сменят се методите, само че задачата си остава- национализиране и по-късно бързо приватизиране на печелившите фабрики.

Това сигурно ще бъде реализирано. Към момента е обезвреден Емилиян Гебрев и това беше значимо за стратезите на тази нагла кражба на частен бизнес. Както самият той заеви през днешния ден в студиото на Би Ти Ви, продължава делото против него и фамилията му като обвиняванията са за " проведена незаконна група " за нелегално придобиване на Дунарит.

Това е каишка към врата му и при положението на родната правосъдна система и прокуратурата не е проблем тази каишка да се затегне. Значи, притежателят няма къде да върви, би трябвало да е благ и общителен, да благодари на Борисов, да му целува ръка, иначе-лошо.

Вторият белег за продължение на интервенцията е запазването на Емишл Караниколов на поста му като министър. както самият министър председател смотолеви, виновност за случилото се от май до момента с " Емко " имат всички, включително и министъра. Но в случай че той не може да накаже Гебрев, който е частно лице, може да накаже министъра, който му сътвори такива главоболия. Наказание, да не приказваме уволняване обаче няма.

Това е явен знак, че Караниколов има картбланш да работи, само че с други подходи към казуса. И той няма да закъснее да го направи. Да напомним нахлуването на данъчни с полиция в " Емко ", както и отзивчивостта на прокуратурата към всевъзможни изказвания и обвинявания, които са в полза на избрани бизнес ползи и цялостното игнориране на други.

Трето доказателство е почналото източване на " Емко " както Гебрев самичък призна заводът ще заплати 6 млн. лева на държавния оръжеен медиатор " Кинтекс ", а оттова те ще компенсират ВМЗ-Сопот за разноските, направени по договорите за произвеждане на продукцията, които бяха отнети от завода от Министерството на стопанската система.

Забележителен куриоз-държавата лишава договорите на частното дружество и ги дава на държавното. След решението това да се прекрати и договорите да се върнат на частния цех, той пллаща на държавния 6 милиона лв., а държавния, който ощетява безспорно частния не носи отговорност за това.

Какво са намислили и по какъв начин ще реализиран задачата си за заграбване на двата военни завода хората, организирали и финансирали това, не знаем. Засега. Но както се споделя в Библията- По дейностите им ще ги познаете. Така че ще следим какво става оттук насетне и дали сагата с национализирането на частни предприятия ще приключи с триумф на национализаторите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР