Премиерът Борис Джонсън призна турбуленция в отношенията на Обединеното кралство

...
Премиерът Борис Джонсън призна турбуленция в отношенията на Обединеното кралство
Коментари Харесай

Британия може да спори с Франция, но нещата, които ги обединяват, са по-важни

Премиерът Борис Джонсън призна " турбуленция " в връзките на Обединеното кралство с Франция , защото разногласието за правата за лов на риба ескалира, написа БиБиСи.

След като на десетки френски лодки бяха отказани лицензи за лов на риба след Брекзит във водите на Обединеното кралство и Джърси, Франция заплаши да блокира пристанища за английски кораби .

Но Джонсън сподели пред БиБиСи, че нещата, които сплотяват Обединеното кралство и Франция, са доста по-важни от това, което ги разделя .

Френският президент разяснява, че разногласието е тест за световното доверие в Обединеното кралство. Франция съобщи, че ще предприеме " целенасочени ограничения " против Обединеното кралство, в случай че разногласието за лицензите за лов на риба не бъде позволен до вторник.

Даунинг стрийт съобщи, че е подготвена да продължи да работи с френското държавно управление за издаване на още лицензи, само че в случай че Франция продължи със заканите си, Обединеното кралство ще " работи по калибриран метод ".

Притиснат по какъв начин Обединеното кралство ще отговори на заканите на срещата на групата от огромни стопански системи на Г-20, министър председателят изясни: " Ще се заемем и ще създадем нещата, които са значими и за двете страни и ще се уверим, че работим дружно за справяне с огромните проблеми , пред които е изправен света. "

Той сподели, че " има известна турбуленция в връзките ", базирайки се на писмо, забелязано от БиБиСи, в което френският министър председател Жан Кастекс споделя, че Европейски Съюз би трябвало да показва в този спор, че " вредите от овакантяване на Европейски Съюз са повече, в сравнение с да останем ".

" Ако някой от нашите сътрудници реши да наруши съглашението за търговия и съдействие, което сключихме, това е въпрос, който би трябвало да преследваме ", сподели Джонсън.

Правителството на Обединеното кралство разяснява, че застрашените ограничения на Франция - като блокиране на пристанища за английски лодки, увеличение на инспекциите на английски артикули, лодки и камиони и даже понижаване на енергийните доставки - биха били нарушаване на комерсиалното съглашение с Европейски Съюз след Брекзит .

Премиерът също по този начин допусна, че Обединеното кралство е загрижено, че Франция може да " към този момент да е в нарушаване " на договорката .

Очаква се Макрон и Джонсън да имат неофициална среща в границите на срещата на върха на Г-20 в Рим в неделя.

Джонсън не изключи, Лондон да започва механизъм за разрешаване на разногласия с Европейски Съюз , с цел да оспори възможни френски наказания, в случай че бъдат въведени.
 Франция задържа английски траулер, разногласието за риболова се нажежава
Франция задържа английски траулер, разногласието за риболова се нажежава

" Това не е война, само че е борба "

Попитан дали счита, че френското държание е недопустимо , Джонсън сподели пред БиБиСи, че целта за Обединеното кралство и Франция е постигането на прогрес в оправянето с изменението на климата в договарянията на срещата на върха на Г-20 и на COP26 в Глазгоу.

Говорейки от Колизеума в Рим, той се базира на разпадането на Римската империя , " това, което желаеме да създадем, е да накараме света да се концентрира върху опасността, пред която е изправено човечеството ".

Светът рискува да се върне обратно, в случай че не се подхващат дейности за битка с изменението на климата и може да падне " с изключителна скорост " като Римската империя, сподели Джонсън, представен от " Политико ".

Джонсън сподели, че римските реликви " са фантастично увещание, memento mori за нас през днешния ден , за един доста много значим факт, който от време на време се слага под въпрос от това, което е ​​ взор към историята . И това е, че човечеството, цивилизацията, обществото могат да вървят обратно , както и напред. "

Той добави, че " когато нещата стартират да се объркват, те могат да се объркат с изключителна скорост . И видяхте, че с упадъка и рухването на Римската империя и се опасявам да кажа, че това е правилно през днешния ден, че в случай че не се оправим вярно с изменението на климата, можем да забележим, по какъв начин нашата цивилизация, нашият свят също се връщат обратно . "

" Когато Рим падна, човечеството стана доста по-малко грамотно като цяло. Хората изгубиха способността да четат, изгубиха способността да рисуват с чувство за вероятност ", сподели Джонсън, добавяйки, че е притиснал президента на Китай Си Дзинпин за потреблението на въглища от страната му по време на телефонен диалог в петък.

Джонсън изясни, че без дейности за справяне с климатичната рецесия " ще оставим на бъдещите генерации живот, доста по-малко прелестен от нашия . Движения на популацията, големи миграции, само че също и дефицит на храна, дефицит на вода, спорове , породени от изменението на климата. "
 Г-20 дадоха обещание да се оправят с екзистенциалното предизвикателство климата
Г-20 дадоха обещание да се оправят с екзистенциалното предизвикателство климата

Г-20 дава отговор за към 80% от световните излъчвания на парникови газове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР