Премиерът Бенямин Нетаняху възобнови действията в понеделник за затваряне на

...
Премиерът Бенямин Нетаняху възобнови действията в понеделник за затваряне на
Коментари Харесай

Нетаняху се опитва да забрани катарската телевизия Ал Джазира в Израел

Премиерът Бенямин Нетаняху възобнови дейностите в понеделник за затваряне на катарската сателитна телевизионна станция Ал Джазира в Израел , като сподели посредством представителя на своята партия, че Народното събрание ще бъде призован вечерта, с цел да ратифицира нужния закон, предава " Ройтерс ".

След това Нетаняху " ще предприеме незабавни дейности за прекъсване на Ал Джазира в сходство с процедурата, посочена в закона ", се споделя в изказването на партията Ликуд. По-рано Израел упрекна станцията в подстрекаване в интерес на " Хамас ".

Нито основният офис на малкия екран в Израел, нито катарското държавно управление в Доха дадоха отговор на искане за коментар. Ал Джазира по-рано упрекна Израел, че систематично нападна негови офиси и личен състав.

Израелски публични лица от дълго време се оплакват от отразяването на Ал Джазира, само че не подхващат дейности, имайки поради финансирането от Катар на палестинските строителни планове в Ивицата Газа - обсъждани от всички страни като средство за попречване на спора.

След войната в Газа, която избухна на с трансгранични убийства и отвличания от преобладаващите в анклава ислямисти " Хамас ", Доха посредничи в договарянията за преустановяване на огъня, при които Израел върна някои от взетите за заложници.

Преговорите за второ препоръчано помирение обаче наподобява. През януари Нетаняху обществено прикани катарците да бъдат притиснати да упражнят по-голям напън върху " Хамас ". Катар е хазаин на политическия офис на групата и няколко висши чиновници на " Хамас ".

Запитан дали опасността против Ал Джазира може да е част от подобен напън , представител на израелското държавно управление, Ави Химан, не отговори непосредствено , макар че разказа станцията като " бълваща агитация от доста, доста години ".

На 15 октомври министърът на връзките на Израел упрекна станцията в подстрекаване към " Хамас " и излагане на израелски войски на засади. Ал Джазира и държавното управление в Доха не дадоха отговор на тези обвинявания.

Следващия месец Израел наподобява пощади катарската станция , като вместо това подреди преустановяване на локалните предавания на по-малък ливански проирански канал, Al Mayadeen, според незабавни медийни разпореждания.

Законопроектът, който би трябвало да бъде утвърден в понеделник, мина на първо четене в Кнесета през февруари.
 Израел и
Израел и " Хамас " възобновяват договарянията в неделя

Това е следващ опит да се контракти пауза след съвсем шест месеца война в Ивицата Газа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР