Премиерът акад. Николай Денков свиква заседание на Националния контратерористичен център

...
Премиерът акад. Николай Денков свиква заседание на Националния контратерористичен център
Коментари Харесай

Денков свика заседание заради ситуацията в Израел

Премиерът акад. Николай Денков привиква съвещание на Националния контратерористичен център в 18 ч. в Министерския съвет. Причината е нападението на придвижването „ Хамас “ срещу Израел, оповестиха от държавната пресслужба.

Националният контратерористичен център е основан по Закона за противопоставяне на тероризма. Негов координатор е Държавната организация „ Национална сигурност “ (ДАНС). Той прави разбори и оценка на терористичната опасност за съответни обекти и лица на национално, регионално и общинско ниво, и предлага на министъра на вътрешните работи определянето на равнището на опасността и въвеждане на степен на подготвеност. Дейностите на Центъра се реализират от чиновници на ДАНС, Министерство на вътрешните работи, Държавната организация „ Разузнаване “, службите „ Военно разузнаване “ и „ Военна полиция “ към Министерството на защитата.

Кабинетът приготви през вчерашния ден денем евакуацията на българите, поискали да изоставен Израел след терористичните офанзиви на „ Хамас ”. се чака да кацне през днешния ден на Летище София.

Движението „ Хамас “ предприе в събота офанзива против Израел, боевете не престават и през днешния ден. В. „ Джерузалем пост “ в това време заяви, че броят на убитите при офанзивата хора в Израел е надхвърлил 300, повече от 1500 души са били ранени. 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР