Премиерът акад. Николай Денков поздрави всички по повод настъпването на

...
Премиерът акад. Николай Денков поздрави всички по повод настъпването на
Коментари Харесай

Денков: Коледа е, празник на обичта, на семейството и на радостта

Премиерът акад. Николай Денков поздрави всички във връзка настъпването на Рождество Христово.

По мотив 25 декември, Коледа, той насочи послание във връзка празника.

Коледа е. Празник на обичта, на фамилията и на насладата, която споделяме с близки и другари.

На този ярък ден можем да създадем и освен това - да бъдем дружно и да преодолеем разликите си. Можем да бъдем хора със лично мнение, само че да обсъждаме какво ни сплотява и да се грижим един за различен. 

Добрата вест, с която изпращаме 2023-та, е, че гледаме все по-уверено напред. Последните допитвания до публичното мнение демонстрират, че съвсем 60% от българите чакат по-добра нова година. Според Евробарометър оптимистите са над 3 пъти повече от песимистите. А това е доказателство, че хората са по-спокойни за бъдещето. 

На Коледа, когато честваме раждането на положителното, дано се запитаме какво е най-важното  за нас като нация. Коя е идеята, която ни сплотява? Как да създадем живота по-добър за всички българи и да пребъдем като нация.

Последните бюджети редовно и доста покачват вложенията в хората. Осигуряваме обществена поддръжка за фамилиите с деца и ще продължим да сътворяваме условия за кариерното развиване на младите родители. България е на второ място по растеж на заплатите в Европейския съюз, като те ще продължат да се усилват и следващата година. Целта ни е приходите да изпреварят в пъти инфлацията. А тя да бъде лимитирана. И към този момент успяхме да я свалим на равнища, по-ниски от преди войната и преди енергийните рецесии.

Но най-голямата смяна, по която работим, е да превърнем стопанската система на евтината работна ръка в стопанска система на високата добавена стойност. Вече привличаме стратегически вложители, които ценят знанията и уменията на българите и желаят да ги включат в технологиите на бъдещето. Защото най-хубавата обществена стратегия е хората да имат постоянна и добре платена работа. 

Вече виждаме първите резултати от тези старания. Все повече българи се връщат в родината. Раждаемостта се покачва. За първи път след началото на прехода фамилиите още веднъж влизат в модела с две деца. 

А децата на България би трябвало да порастват и да развиват качествата си тук, в родината си. Във времена на провокации всички ние се нуждаем от религия в бъдещето и от примирение пред разликите, с цел да изградим по-успешна страна. По-добри сме, когато сме дружно – и в грижите, и на празника.

Весела Коледа!

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР