Премиерът акад. Николай Денков организира среща в неделя с протестиращите

...
Премиерът акад. Николай Денков организира среща в неделя с протестиращите
Коментари Харесай

Утре Денков очаква на среща енергетиците в Министерски съвет

Премиерът акад. Николай Денков провежда среща в неделя с протестиращите енергетици и миньори в неделя в Министерския съвет, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Поканени са водачите на двата огромни синдиката – КНСБ и КТ „ Подкрепа “, ръководителите на Федерацията на самостоятелните синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “, в „ Мини Марица-изток “, в обособените рудници на „ Мини Марица-изток “ и в Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “, а също по този начин ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация „ Енергетика “ и на синдикалните районни съюзи на КТ „ Подкрепа “ в Кюстендил, Перник и Стара Загора.

Днес енергийният министър Румен Радев към този момент се срещна с протестиращите енергетици от Мини Марица Изток. Той съобщи, че постоянно има недоволни. Това е ясно, водещ би трябвало да е общият интерес, не мога да се грижа и нямам желание да се грижим като екипи за съответни дребни, алчни, само че амбициозни частни ползи. Тук това няма да се допусне, безапелационен е министърът.

Не се поддавайте на настроения един против различен, тъй като ще има и въпроси като знаете ли какъв брой ни коства вътрешната енергетика. Освен работата и последователно затихване на функционалностите на производството, това би трябвало да става с нови работни места, тук сме на едно и също мнение, сподели Радев.

Приемам виновността си и в това, че не споделяме задоволително. Бърка се като се приказва, че териториалните проекти предопределят съответни планове. Смисълът им е да основат предпоставката за планове, тези планове би трябвало да идват от частния бранш, акцентира Радев. Ние имаме най-атрактивният район за вложение в Европа, уверен е министърът, цитгиран от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg