Премиера в Лондон на 44 творби живопис и скулптура на

...
Премиера в Лондон на 44 творби живопис и скулптура на
Коментари Харесай

Премиера на 44 творби на Вежди Рашидов в лондонската галерия Галиарди“

Премиера в Лондон на 44 произведения живопис и статуя на Вежди Рашидов в изложба „ Галиарди “ - една от най-престижните галерии в сърцето на английската столица.

За всеки арт създател е чест да бъде посетител и определен от изложба „ Галиарди “. Посетителите и клиентите могат да видят творби на изкуството на над 100 интернационално приети художници, които са показали творбите си в едни от най-големите музеи в света.

Сред тях беше и Вежди Рашидов.

Основател на Галерията е Роберто Галиарди, чието име е измежду най-известните в Лондон през последните 40 години. Той е толкоз впечатлен, когато вижда творбите на Рашидов в София, че го кани да ги покаже в Лондон.
Роберто Галиарди: Аз съм доста горделив, че тези прелестни произведения са част от моята изложба. Всяка една от тях е неповторима, а геният неоспорим!
В типично напредничав метод, формата и материята в изкуството на Вежди Рашидов се сливат в едно цяло като знак на безкрайността. Комбинацията от рисунки и статуи е незадълбочен взор към неповторимия артистичен прийом на Вежди Рашидов. Творбите му са по едно и също време дълбоки и завладяващи написа в наверечието на изложбата едно от най-престижните арт списани в Лондон Сачи.

А пред Българска национална телевизия Рашидов изрази насладата си, че Българското европредседателството се закрива в Лондон точно с неговите произведения
Вежди Рашидов: Двойна ми е насладата, несъмнено, че като български създател имам щастието да представям и България, и себе си, пред една доста необятна аудитория. И несъмнено, персоналното ми благополучие, че попадам в една доста огромна, обичайната остаряла изложба, която е основала и работи с доста огромни международни имена.
Изложбата ще бъде отворена до 21 юли и ще бъде една от най-значимите в кариерата на Вежди Рашидов до този миг на територията на Обединеното Кралство
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР