Премиера на романа Домът на пчелите от Цанко Лалев организира

...
Премиера на романа Домът на пчелите от Цанко Лалев организира
Коментари Харесай

ИК Хермес представя романа Домът на пчелите

Премиера на романа " Домът на пчелите " от Цанко Лалев провежда Издателска къща " Хермес " на 16 ноември от 18 ч. в Книжен център " Гринуич " в София. Книгата ще бъде показан от проф. Александър Кьосев.
В болничната стая Ралица Лазарова научава от малкия екран, че децата й - Никола и Яна, на 17 и 15 години, са изчезнали край антично светилище покрай къщата, която изненадващо е получила в завещание. Макар и да наподобява налудничаво, тя знае тъкмо какво е станало. Въпреки подлата болест, майката се включва в издирването. В къщата, пристроена към остаряла каменна кула, тя открива изписани тетрадки и ковьори със странни подиуми, които би трябвало да изследва и разбере, с цел да избави децата си.
Миналото не свършва в никакъв случай, а съществува като обособен свят и попадналите в него Никола и Яна, дружно със Съвършения - богомилски лидер, и неговия сателит Гайдаря, пристигнал от земите на френското кралство, преодоляват невероятни рискове, с цел да се завърнат вкъщи.
Сюжетът на " Домът на пчелите " е непрекъсната игра сред напрегнатото настояще и Средновековието в България от времето на първите Асеневци и завладяването на Константинопол от латините. И макар че историята се оказва тъкмо такава, каквато са учили в клас, двамата младежи откриват плашеща разлика. В този успореден свят самодивите и върколаците от фолклора не са небивалица, а действителни създания, доста по-страшни и по-силни от индивида.
Цанко Лалев e роден през 1962 година в София. Завършва Немската езикова гимназия и Софийския университет - " Българска лингвистика " и " История и доктрина на културата ". От 2010 година е съучастник в ИК " Пан ". Автор е на две стихосбирки - " Тежки улици " (1988, премията " Владимир Башев " ) и " Майстор на окови " (1994). За деца разгласява шест поеми и книга със стихове. Цанко Лалев написа и научнопопулярни книги за българската история и фолклор. " Домът на пчелите " е първият му разказ.

ИК " Хермес " предлага до 19 ноември (или до привършване на количествата) в своите книжарници, както и на www.hermesbooks.bg, заглавия от български и задгранични създатели с отстъпка в цената от 30 до 70 %.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР