Премахват опасното дърво, разположено на кръстовище в центъра на Пловдив,

...
Премахват опасното дърво, разположено на кръстовище в центъра на Пловдив,
Коментари Харесай

След публикация на TrafficNews: Премахват опасния чинар в центъра на Пловдив


Премахват рисковото дърво, ситуирано на кръстовище в центъра на Пловдив, а процедурата бе задействана след обява на TrafficNews . Старият чинар се намира на кръстовището сред ул. „ Иван Вазов” и ул. „ Авксентий Велешки”, тъкмо пред една от постройките на СУ " Св. Патриарх Евтимий ".

Сигналът до редакцията ни постъпи от пловдивчанин, твърдящ че дървото съставлява заплаха за жителите под тепатата, тъй като е изсъхнало и може да се стовари върху някого всеки един миг.

Гражданинът помоли за навременна реакция от Община Пловдив и по-конкретно - Оперативна програма " Градини и паркове ", които да отстранят изсъхналия десетилетен чинар, а на негово място да бъде посадено ново дръвче от същия тип.

TrafficNews съобщи сигнала до Оперативна програма “Градини и паркове”, откъдето обявиха, че още през вчерашния ден следобяд, специалисти са ревизирали на място положението на чинара. Очаква се заповед на районния кмет за унищожаване на дървото, а процедурата към този момент е задействана.

От общинското дружество разясняват, че чинарът е почнал да съхне през последния сезон. Причините за това следва да бъдат открити.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР