Премахват излетия бетон в двора на архитектурния паметник в центъра

...
Премахват излетия бетон в двора на архитектурния паметник в центъра
Коментари Харесай

Къртят бетона в двора на архитектурния паметник в центъра на Варна

Премахват излетия бетон в двора на архитектурния монумент в центъра на Варна, където се готви зимна градина за близко заведение, оповестиха от общинската администрация в морската столица.
 
Причината е наставление, издадено през днешния ден от отдел " Строителен надзор " към Дирекция " Управление на сигурността и надзор на публичния ред " при Община Варна. Съгласно плана настилката би трябвало да бъде на пясъчна основа с клинкерни плочи, а не бетон. Изпълнителят на дейностите е нарушил плана и е излял бетон.
 
По-рано през днешния ден притежателите започнаха дейности по накъсване на бетона с пневматичен къртач. Действията по премахването му бяха прекратени сред 14:00 и 16:00 часа с оглед обезпечаване спокойствието на жителите.
 
Обектът, предмет на разрешението, съставлява зимна градина със застроена повърхност 441 кв. м. При осъществената инспекция през днешния ден е открито, че в целия обсег на избраното по утвърдената скица място на преместваем обект е излят бетон със междинна приблизителна дебелина 10 см, в който са вградени стъпките за колоните.
 
Припомняме, че бетонът в двора на 100-годишната къща бе излят в тъмните часове на миналия петък. Последваха бурни реакции в обществените мрежи, откакто въздушни фотоси демонстрираха протичащото се на бул. " Сливница " 20.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР