Премахването на окосмяване по лицето, не е лесно и за

...
Премахването на окосмяване по лицето, не е лесно и за
Коментари Харесай

Реших да опитам и не сбърках: Смесих тези 2 съставки, а на сутринта нямаше и следа от косъмчетата

Премахването на окосмяване по лицето, не е елементарно и за мъжете и дамите. Ето за какво тук, в тази публикация ще Ви представим няколко лесни метода, с които най-сетне да се отървете от досадното окосмяване по лицето. Трябва да знаете, че косъмчетата по лицето на дамите нормално се появяват вследствие на хормонален дисбаланс.
Високите равнища на тестостерон при дамите може да докара до неточен менструален цикъл и ненужно окосмяване по лицето и тялото. Това заболяване е известно като синдром на поликистозни яйчници (PCOS), който е най-честата причина за растежа на космите по лицето.
Други аргументи за окосмяване по лицето при дамите са лекарствени странични резултати, акромегалия, затлъстяване и рак на яйчниците. Вече не е нужно да се притеснявате, тъй като има няколко лесни метода да се отървете от тях:

Сода бикарбонат

Направете това, тъкмо преди лягане. Вземете 1 супена лъжица сода за самун и я смесете с 200 мл вряща вода. Оставете тази примес настрани да се охлади. След това, незабавно откакто сместа се охлади, би трябвало да накиснете памучна забрадка в нея. Сега дано памукът изсъхне малко и по-късно би трябвало да го приложите в зоната, където се намира нежеланото окосмяване. Оставете памукът в тази област през нощта.

На сутринта, махнете кърпата и нанесете подхранващ крем. Повторете процедурата 2-3 пъти и нежеланото окосмяване ще падне.

Масло от коприва

Тази рецепта е в приложимост още от 17-ти век и към момента е потребна и доста ефикасна, когато става дума за унищожаване на нежеланото окосмяване. Ето по какъв начин вярно да я употребявате.

В 3 мл растително масло, сложете 3 супени лъжици семена от коприва и ги оставете да останат по този начин в продължение на 2 седмици на топло място. След 2 седмици, всичко което би трябвало да извършите е да прецедите получената примес и я изсипете в буркан.

Що се отнася до използването, би трябвало да се накисне парче памучен тампон в тази примес и да го приложите върху засегнатата област. Оставете го по този начин за към 30-45 минути. След това би трябвало да измиете лицето си с хладка вода и мек сапун. Процедурата се повтаря, до момента в който нежеланото окосмяване стартира да пада.

Чесън

За това лекарство, би трябвало да се вземете няколко скилидки чесън и да изстискате сока от тях. Нанасяйте този сок върху засегнатия сектор 4-5 пъти дневно, оставяйки го да престои в продължение на 30 минути всеки ден, с цел да получите мечтаните резултати. След това изплакнете лицето си с вода и мек сапун и нанесете крем за лице. Повтаряйте процедурата, до момента в който нежеланото окосмяване изчезне.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР