Премахване на стандартното ограничение от 20 мили в час, ограничения за блокиране и забрана на надбягвания с хрътки - най-популярните петиции на Senedd

...
Организаторите призоваха да бъдат премахнати.Но правителството казва, че . Промените
Коментари Харесай

Организаторите призоваха да бъдат премахнати.

Но правителството казва, че .

Промените – които бяха въведени в неделя – се оказаха спорни

Рекордът за петиция с най-много подписи на Senedd беше държан преди това от призив да се позволи на супермаркетите да продават несъществени стоки по време на блокирането на COVID.

През октомври 2020 г. правителството на Уелс въведе 17-дневно „пожарно прекъсване“ блокиране и ограничи артикулите, които магазините могат да продават.

Ограниченията бяха постепенно премахнати, преди мерките за блокиране да бъдат въведени отново през декември.

Повече от 50 000 подписаха петиция, призоваваща за отмяна на ограничението на скоростта по подразбиране в Уелс от 20 мили в час

Петицията, която събра 67 940 подписа, твърди, че политиката е „непропорционално и жестоко“.

Изображение: болница Withybush

Третата най-популярна петиция Senedd е тази, която се противопоставя на затварянето на спешното отделение на болница Withybush в Haverfordwest, Pembrokeshire.

Съгласно планове за повторно структурно здравеопазване в West, Withybush и Glangwili Hospital в Кармартен ще станат обществени болници, като нова болница ще бъде построена в St Clears или Whitland, Carmarthenshire. бившият министър на здравеопазването Вон Гетинг каза, че дългосрочните планове на правителството за националната здравна служба ще развият „традиционни начини на работа, за да осигурят по-проактивен подход“. .

Оттогава правителството на Уелс се ангажира да се консултира относно предложения, които включват потенциална забрана на надбягвания с хрътки.

Единствената писта за надбягвания с хрътки в Уелс, Valley Greyhound Stadium в окръг Caerphilly , каза в изявление на уебсайта си, че забраната би била „ужасно, зле информирано решение“.

Прочетете повече:
Защо ограничението на скоростта по подразбиране е намалено до 20 мили в час в Уелс?< br />Правителството на Уелс планира да увеличи членовете на Senedd с над 50%

Изображение: Статуя на Бети Кембъл, първата чернокожа директорка на Уелс, в Кардиф

Закръглянето на първите пет е призив за „Чернокожи и POC [ цветнокожи хора] история на Обединеното кралство да се преподава в учебната програма на Уелс".

Имаше 34 736 подписа, събрани от петицията, която твърди, че Британската империя е била „бляскава" и призовава за „истинска и значителна промяна ".

Правителството на Уелс казва, че новата му учебна програма за Уелс, въведена постепенно в училищата от началото на септември, прави "невъзможно да се игнорира централната и критична роля на всичките ни истории... включително черните история".

Най-много подписани петиции в парламента на Обединеното кралство бяха след гласуването за Брекзит, призовавайки за отмяна на член 50, който оттегля Обединеното кралство от ЕС (над 6 милиона) и призовава за промяна в правилата, определящи какво могат да решават референдумите, с избирателна активност минимум 75% (4,1 милиона).

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР