Премахнати са вече металните решетки на вратите на Народното събрание.Изработката

...
Премахнати са вече металните решетки на вратите на Народното събрание.Изработката
Коментари Харесай

Премахнаха решетките от Народното събрание

Премахнати са към този момент металните решетки на вратите на Народното събрание.

Изработката им коства на данъкоплатците 34 хиляди лв., а цената на демонтажа все още не е известна.

По-рано ръководителят на Народно събрание заяви, че " металните порти ще бъдат отстранени през днешния ден ". Поставянето на решетките има пропуск в процедурата по слагането - то не е било в съгласие с Министерството на културата, заяви Минчев.

" Това е нарушаване, и поради него МК също излезе с насилствена административна мярка, с която ни предписа да демонтираме вратите.

Не зная за какво не е в съгласие и с мен. Считам за вярно когато се получи оферта за слагане на подобен вид порти, администрацията да пристигна при мен и да ми изясни каква е офертата. Има председателски съвет, можеше да го обсъдим там.

Ще продължим диалозите и другата седмица с основния секретар на Народно събрание Габриела Килфанова, с цел да установим къде са съответните пропуски, добави пред БТВ Минчев. Дали ще има глобени, ще стане ясно другата седмица. До момента няма забележки към работата на Килфанова, която е основен секретар от 45-ото Народно събрание насам. Считам за вярно когато постъпи такава оферта, и аз да дам своето мнение преди одобряването на оферта - по този начин Минчев разяснява думите на някогашния началник на Народно събрание Ива Митева, която го упрекна, че се " крие зад администрацията ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР