Прекратяването на войната в Афганистан и изтеглянето на военните части

...
Прекратяването на войната в Афганистан и изтеглянето на военните части
Коментари Харесай

Байдън: Войната приключи, борбата срещу терористите продължава

Прекратяването на войната в Афганистан и изтеглянето на военните елементи оттова е вярно решение, само че Съединени американски щати ще продължат своите антитерористични интервенции, съобщи американският президент Джо Байдън в Белия си дом в изказване за завършек на най-дългата война, в която Съединени американски щати са взели участие.

" Сложихме завършек на най-дългата война в историята на Съединени американски щати и на напъните си за преоформяне на други страни посредством военни интервенции “, сподели той и  припомни, че в Афганистан са изгубили живота си 2461 американски бойци, над 20 000 са били ранени, а разноските за войната са надхвърлили 2 трилиона $. " Отказвам да стартира нова 10-годишна война в Афганистан “, акцентира президентът.

Съединени американски щати извършиха антитерористичната си задача преди 10 години, само че ще продължат да употребяват качествата си за боен удар в битката с терористични организации, в това число афганистанския клон на „ Ислямска страна “, добави още той.

Президентът акцентира, че в понеделник Съветът за сигурност на Организация на обединените нации е приел резолюция, която изпрати ясно обръщение за това, което интернационалната общественост чака от талибаните - да реализират прогрес, по-специално свободата на пътешестване, свободата на овакантяване. Над 100 са решени да подсигуряват, че талибаните съблюдават тези задължения. България също се причисли към тези страни. Това ще включва настоящи старания в Афганистан за отваряне на летището, както и сухопътни направления, позволяващи продължение на заминаването на тези, които желаят да изоставен, както и доставка на филантропична помощ за народа на Афганистан.

" Талибаните поеха обществени задължения, предавани по малкия екран и радиото в цялостен Афганистан, за безвредно прекосяване за всеки, който желае да напусне, в това число тези, които работят дружно с американците. Ние не одобряваме единствено думите им, а чакаме съответни дейности и имаме средства да се уверим, че тези задължения са изпълнени ", сподели още Байдън.

Според последни социологически изследвания, близо 70% от американците считат, че Съединени американски щати не са съумели да реализират задачите си в Афганистан.

 

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР