Прекратяването на издаването на туристически визи за български граждани е

...
Прекратяването на издаването на туристически визи за български граждани е
Коментари Харесай

Костадинов: Българският народ ще плаща цената за решенията на правителството

Прекратяването на издаването на туристически визи за български жители е още една стъпка във утежняването на дипломатическите връзки сред двете страни.

Това съобщи Костадин Костадинов, ръководител на парламентарната група на „ Възраждане “, на среща с жители.

Ето какво още разяснява той:

" Нито една страна в света не би могла във времена на рецесии да си разреши утежняването и даже прекратяването на дипломатически връзки с която и да е велика мощ каквато е  Русия.

Това евентуално ще докара и до отлив на съветски туристи, което  ще донесе вреди на българската стопанска система, защото забележителна част от брутния вътрешен артикул на страната ни се образува от бранша туризъм.

Решението за визите неизбежно ще се отрази на туристическия отрасъл в страната ни, който от години е във влошено положение заради основаната ковидна рецесия.

Самосиндикалното изпъждане на съветските дипломати и чиновници на посолството от Кирил Петков занапред ще донесе негативи на двустранните дипломатически връзки, за които ще заплатят българските жители.

Нека не забравяме, че последствията могат да бъдат както косвени и да касаят дребна част от популацията, по този начин и директни и да засягат всички. Най-голямата рафинерия в България „ Лукойл “ е с съветски капитал, който в случай че бъде отдръпнат в околните месеци, ще докара неизбежно до още по-голямо повишаване цената на горивото. По изказване от страна на синдикати главните артикули и услуги в страната ни са поскъпнали  с близо 45 %. Сега горивото наближава четири лв., а представете си какво ще бъде, в случай че е 5 лева

С недомислените си и прибързани дейности Кирил Петков слага страната ни в още по-засилена заплаха от задълбочаващи се рецесии.

Нека не забравяме също, че отпадното гориво от АЕЦ Козлодуй се съхранява в Русия и за момент да си представим какво би станало с цената на тока, в случай че атомната ни електроцентрала спре да работи по една или друга причина.

При неналичието на ток или при подобен на доста висока цена ще бъдат провокирани верижни банкрути и хиляди хора ще останат без работа в изискванията на безработица и все още.

От зимните месеци всички си спомняме рецесията с цената на тока освен в частните производства, само че и в държавните институции. Имаше ВиК сдружения, за които беше непостижима новата цена и бяха изправени пред заплаха да спрат да действат. Ако цената на  тока не ни тормози в топлите месеци, то какво бихме правили без чиста питейна вода.

Много са въпросите, пред които би трябвало да се замислим преди да стартираме да „ ръкопляскаме “ на държавното управление в оставка за това, че е изгонило безогледно съветските дипломати. Докато то агонизира в неистини, пробвайки се да сътвори втори кабинет в същия мандат, ние ще плащаме цената, с която си купува власт, до момента в който угодничи на външни сили. “
Той добави, че само българският народен интерес е предизвикало партията му да гласоподава срещу глобите за Руската федерация още през февруари. Отново грижата на добър общественик за българския народ е тази, която е водеща при сезирането на прокуратурата за дейностите на Кирил Петков, които за „ Възраждане “ са корист с власт.

Костадинов добави още, че чака президентът Румен Радев час по-скоро да свика Консултативен съвет за национална сигурност (КСНС), с цел да може водещите политици, на които българите са поверили страната, да помислят за разрешаване на комплицираната конюнктура, предизвикана от самосиндикалните дейности на министър-председателя в оставка Кирил Петков.  
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР