Прекратява се гладната стачка в Български пощи“ ЕАД.Ръководството на Български

...
Прекратява се гладната стачка в Български пощи“ ЕАД.Ръководството на Български
Коментари Харесай

Прекратява се гладната стачка в „Български пощи“

Прекратява се гладната стачка в „ Български пощи “ ЕАД.

Ръководството на „ Български пощи “ ЕАД и профсъюз „ Защита “, взаимно с омбудсмана Мая Манолова реализираха единодушие за преустановяване на гладната стачка в сдружението, съобщи БГНЕС.

Така Златка Младенова, която е чиновник в Българския разменно-сортировъчен център (БРСЦ) на „ Български пощи ”, приключи гладната си стачка, която продължи 12 дни.

На срещата управлението на сдружението пое ангажимент да дава ваучерите и да изплаща спомагателното заплащане за трудов стаж и професионален опит в контрактуваните размери, а Манолова стана посредник сред страните и се договорихапри пораждане на проблеми да водят градивен разговор.

Мая Манолова се ангажира да предложи на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията смяна на периода за погашение на обезщетения за чистите разноски, които произтичат от отговорности на „ Български пощи “ за даване на универсалната пощенска услуга от 1 януари 2020 година на 1 януари 2019 година Предложеният от омбудсмана текст е към плана на ЗИД за пощенските услуги, качен за публично разискване на уеб страницата на отрасловото министерство. Освен това, за възстановяване финансовото положение на компанията, Манолова ще предложи на всички държавни институции да употребяват услугите на „ Български пощи “ ЕАД. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР