Прекратиха залаганията за складовата база на фирмата САРС Груп и

...
Прекратиха залаганията за складовата база на фирмата САРС Груп и
Коментари Харесай

Спряха наддаванията за имот на Карловско шосе, собственикът остава разследван пловдивски бизнесмен

Прекратиха залаганията за складовата база на компанията „ САРС Груп и Ко “ в Пловдив. Парцелът на Карловско шосе бе разгласен за обществена обмен със стартова цена от 3 653 760 лева, а повода за това бяха задължения на притежателя Ахмет Куртулду. Търгът е провокирал сериозен интерес измежду бизнесмени и частни компании, които се впуснали в борба да изплатят парцела. Предвид обширната му повърхност и положителната му локация, наддаванията са били съществени.
Прочетете още
Малко преди да приключат
залаганията обаче, непредвиден поврат настъпил в проектите на наддавачите, научи TrafficNews . Бизнесменът Куртулду съумял да реализира съглашение с банката заемодател, на която дължал близо 1 милион евро. Той е изплатил борчовете си, с цел да избави склада на сдружението му, търгуваща с почистващи препарати.

„ Дълговете на Ахмет Куртулду възлизаха на близо 1 200 000 евро. Вече всичките са изплатени. Успяхме да си върнем склада, както и други парцели, които бяха изложени на риск. Аз персонално стопирах търга на склада на Карловско шосе, който беше разгласен от частния правосъден реализатор Тодор Луков “, съобщи пред TrafficNews юристът на „ Сарс Груп “ Александър Пилев.

По негови изказвания до тази патова обстановка се стигнало поради съден спор с „ Търговска Банка “ АД, предоставила заеми на пловдивския бизнесмен. След като станало ясно, че предприемачът не може да покрие отговорностите си по отношение на контракта, банката поискала ипотекираните му парцели. Той обаче не бил склонен с размера на наложените наказания, по тази причина претендирал за прекаленост.

„ Спорът се реши. Постигнахме съглашение с банката заемодател и изпълнителното дело е прекъснато. Дълговете му са погасени, в това число и тези към страната “, добави Пилев.

Припомняме, че търговецът с почистващи препарати бе погнат и от Националната организация на приходите, тъй като не е заявил приходите си към страната. При едно от последните каузи организацията му изиска 600 000лв., поради непогасени здравни осигуровки, неподадени данъчни заявления в границите на година. Още един проблем бе засечен при тогавашните инспекции на Национална агенция за приходите – търговецът извършвал разходи в обилни размери, без да осъществя приходи.

По този мотив попитахме юрист Пилев какво се е трансформирало във финансовото положение на Куртулду, по този начин щото внезапно да придобие приходи, задоволителни да покрият главозамайващите му задължения.

„ Дълговете са изплатени със средства, генерирани от неговата бизнес активност – по почтен метод. Всичко е в границите на закона, а когато са били импортирани парите, това е станало с заявления за генезис на средства. Като по учебник “, отговори той. За прекратената обществена обмен на парцелите на предприемача удостовери и правосъдният реализатор Тодор Луков, провел търга.

Изплатените задължения обаче надалеч не освобождават притежателят на " Сарс Груп " от наказателна отговорност, която може да му бъде потърсена, поради систематичното замърсяване на въздуха. Припомняме, че точно в оповестения на търг склад на Карловско шосе бяха сигнализирани редица случаи на нерегламентирано изгаряне на боклуци. След като  TrafficNews  изнесе обстоятелства за това Регионална инспекция за опазване на околната среда, РДНСК, полиция, прокуратура и следствена работа се заеха с инспекции. Част от тях към момента текат, а други станаха причина за санкции за в размер на хиляди левове. Въпреки протичащите инспекции в парцела на сдружението не престават да се изгарят боклуци.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР