Прекрасната Елеонора Иванова- Нори е първата актриса, която печели Наградата

...
Прекрасната Елеонора Иванова- Нори е първата актриса, която печели Наградата
Коментари Харесай

Раздадоха наградите за Полет в Изкуството `Стоян Камбарев` - ето ги лауреатите

Прекрасната Елеонора Иванова- Нори е първата актриса, която печели Наградата за Полет в изкуството. Тя е огромният победител от 14-тата Официална Церемония по връчването на паметните към този момент, награди на Фондация „ Стоян Камбарев “. Нори завоюва Наградата за Полет в Изкуството, както и прелестната бронзова статуетка на художника Кольо Карамфилов дружно с паричен приз от 3 000 лева Наградите ѝ бяха връчени от Почетния член на Фондация „ Стоян Камбарев “ - Президентът Росен Плевнелиев, и очарователната му брачна половинка Деси Банова, чиято приказка стартира навръх Церемонията преди 6 години, където се срещнаха. Президентът се обърна към всички в залата с доста топли и мъдри думи: „ Нека си обещаем, че няма да допуснем най-голямата покруса за една нация - рецесията на духовността. А рецептата е доста елементарна и тя се дава от Деси Тенекеджиева и Фондация „ Стоян Камбарев! “



„ Ще бъда къса. Благодаря за този късмет. Смятам да го сграбчи! “, показа съвсем през сълзи разчувстваната Елеонора Иванова.

Церемонията стартира с прочувствено видео-обръщение на Почетния Председател на Фондацията - Президентът Петър Стоянов: „ Горд съм, че съм един от създателите на Фондация Стоян Камбарев, тъй като Фондацията не просто оказва помощ, тя към този момент трансформира орисите на тези младежи! “.

Младият кинорежисьор Мартина Троанска сграбчи другия огромен приз на Фондацията - НАГРАДАТА ЗА КИНО 355. Нейната 5-минутна лента „ Голям “ ѝ донесе красивата статуетка и 10 000 лева за идната ѝ режисьорска работа, откакто завоюва вота на публиката, който бе преброен от членове на екипа на Фондацията пред самостоятелни очевидци.



Почетният ръководител на Международното жури на НАГРАДА ЗА КИНО 355 именитият Освалдо Де Сантис, 33 години президент на Twenty Century Fox Италия, а в този момент основен съветник на Paramaunt Pictures, работил върху филми като „ Титаник “, „ Аватар “, „ Междузвездни Войни “, „ Ледена ера “ и доста други кино шедьоври, долетя от Рим за Церемонията и връчи влиятелната премия на младата Мартина, чийто филм докосна прочувствено най-вече фенове в залата и завоюва 121 гласа. Гостите на церемонията гласоподаваха онлайн, откакто изгледаха премиерно и трите филма-финалисти. Борбата за първото място бе оспорвана. Лентите на другите двама финалисти в кино-конкурса също завоюваха правилни почитатели като „ Мимезис “ на Румен Русев и „ Да убиеш два пъти “ на Виктория Павлова получиха надлежно 105 и 22 гласа.

За да даде Специална Награда на своя любимец, от Лондон дойде хитовият английски режисьор Бен Чарлз Едуардс от Goldfinch entertainment, една от най-големите самостоятелни продуцентски, финансови и дистрибуторски кино компании в Европа, притежател на Бафта и Оскар за късометражен филм тази година. Техният избор бе петминутната лента на Румен Русев – „ Мимезис “ и опция за изобретателно менторство по идващия сюжет на младия кинорежисьор, както и финансов бонус от 1000 евро.



Трудът на младите филм-мейкъри беше оценен и от НВ Принц Кофи Уилямс - един от основателите на Super Nova Art Foundation - британският клон на Фондацията, мениджъра на именитата група Блу - Пол Бейлей, както и филмовият специалист от Рим госпожа Ива Иванова. Младите гении получиха и годишен абонамент за най-голямата онлайн платформа за български филми gledam.bg от артиста Алек Алексиев, който разгласи, че всички млади гении ще бъдат публични посетители на София Филм фест и на кино-литературен фестивал CineLibri. От името на Деси Тенекеджиева и нейната продуцентска компания NOVA Film, изпълнителният продуцент на петминутните ленти Елени Декидис връчи по 1000 лева като алегорична първа инвестиция за бъдещите филми на младите режисьори, а шефът на Националния кино център Петър Тодоров предложения и трите кино лентата да бъдат част от програмата на фестивала за българско кино Златна Роза, тази година. Инвеститорът и бизнесмен Стоян Недин от Витоша Венчър Партнерс предложения младите кинорежисьори да работят в екипите на идващите интернационалните продукции на Black Sea Film – новата компания на Деси Тенекеджиева, в която те са сътрудници.



Много награди и изненади имаше за всички осем герои на вечерта - тримата финалисти- кинаджии и петимата номинирани за Наградата за Полет в Изкуството - ювелирни бижута с черни диаманти от SSG, дарове от Технополис, списания EVA и Grazia, албум и книга на певицата Елица Тодорова, специфична дентална грижа от клиника ALLDENTAL, виновност от Катаржина, шоколадови изкушения МЕRCI, ядки Rois и други Всеки от тях получи и 1 000 лв. паричен
бонус.

Десетки звезди почетоха годишния формален празник на Фондация „ Стоян Камбарев “. Видни персони от политическия, публичния и културния ни живот и доста задгранични посетители от филмовия и музикалния свят почетоха най-чаканите и влиятелни награди за млади създатели в България, които всяка година се трансформират в културен и обществен феномен. Цялата Гала се дирижираше елегантно от незаменимия към този момент водещ на Церемонията емблематичният радио-глас, ТВ водещ и предан другар на Фондацията - Ники Кънчев.

Специално, с цел да поддържа младитеq дойде звездата на английския поп Лий Райън, който изцяло безплатно подари прелестно акустично осъществяване на един от най-големите шлагери на бой-бандата Blue, чийто водещ вокалист е, само че този път на сцената до него бе младият български китарист Момчил Косев.



Пазителката на българските обичаи в музиката Елица Тодорова и нейните тъпанджии - близнаците Пищолски откриха вечерта по доста атрактивен метод, а по-късно Гласът на България изящната Жаклин Таракчи разчувства публиката с невероятното си осъществяване и показа, че една от първите огромни подиуми, на които е стъпвала е тъкмо тази на Наградите на Фондацията преди 6 години, когато беше малко дете.



Продуцентът на Церемонията и подстрекател на Фондация „ Стоян Камбарев “ Деси Тенекеджиева и нейният екип, сътвориха приказен и прочувствен театър, в който всеки един от младите създатели излезе победител, тъй като завоюва доста специфични награди под формата на реализация и поддръжка за бъдещи арт планове - филми, спектакли, изложения, концерти. Това е и най-важната задача на Фондацията, която не раздава единствено статуетки и чекове, а продуцира съответни креативен планове на всяко едно от откритията си и по този метод дава мощен подтик на професионалната им кариера. Ето и премиите за останалите номинирани актьори:

Даровитият художник Думисани Карамански заслужи няколко специфични наградата. Той бе почетен от дългогодишния общоприет сътрудник на Фондацията- УниКредит Булбанк със Специална им премия, а точно да осъществя независима галерия в пространството за модерно изкуство Уникредит студио. Наградата му бе връчена от господин Борислав Бангеев - основен шеф Корпоративно банкиране на банката.



В началото на вечерта, плакетът за победител в категория „ Визуално изкуство “ Думисани получи от Емил Кайкамджозов - изпълнителен шеф на водача в морския превоз „ Бон Марин “, един от главните сътрудници на Фондацията. Спазвайки традицията, известният колекционер и филантроп Николай Неделчев ще подкрепо реализирането на определен арт планова художника с 3000 лева Изненадата за откупка на негова картина за огромния Благотворителен Бал в Лондон, под патронажа на княз Кирил, в края на тази година, бе поднесена на Думисани от звездата Койна Русева.

Младата актриса Елеонора Иванова - Нори получи Специалната премия на Столична Община, връчена й персонално от кмета на града Йорданка Фандъкова, а точно, финансова поддръжка за неин личен арт план.

Нори бе удостоена с наградата за Победител в категория „ Актьорско майсторство “ от известния кастинг шеф Марк Самърс, който я зарадва с шанса да менажира интернационалната ѝ кариера, обещавайки й блестящо бъдеще в международното кино. Една от обичаните актриси на Стоян Камбарев, Снежина Петрова предложения младата си колежка да взе участие в BG PLAYBACK сценичен фест- уъркшоп и спектакли в Нов български университет - обичаен сътрудник на Фондацията от години.



Следващият воин на вечерта Стоян Караиванов бе почетен с плакет за победител в категория „ Музика “ и номинацията за Полет в Изкуството, връчени му от очарователната Нели Беширова - притежател и изпълнителен шеф на дългогодишния сътрудник на Фондацията - енергийния водач Риск Инженеринг и диригентът - събитие маестро Йордан Камджалов, който предложения младия си сътрудник да работят дружно в обичайните към този момент взаимни Коледни концерти във Варна с Деси Тенекеджиева и музикалните гении на Фондацията, за който билетите свършват за броени дни.

Тонрежисьорът и композитор Мария Михайлова от Студио My Sound също имаше изненада за Стоян, а точно професионален запис и курс по музикално продуцентство с посетители от Съединени американски щати. Новият креативен началник на най-реномирания Камерен оркестър у нас Софийски Солисти Константин Добройков, в продължение на дългогодишната процедура и партньорство с Фондацията, предложения Караиванов да бъде солист на техен концерт. Последната изненада за младия гений, пристигна от Рим. Директорът на Културния институт в италианската столица, Жана Яковлева предложения Стоян и част от неговия оркестър да изнесат концерт там. Веднага по-късно младият бандонеонист и неговия квартет Либертанго - пианиста Виктория Боянова, контрабасиста Емил Гунев и цигуларя Александър Зайранов взривиха сцената с прочувствено изпълненине на Пиацола.



Талантът с нежна душа и остро перо Лилия Йовнова бе удостоена с Награда като победител в категория „ Поезия “. Със специфичния приз я изненада ПР и маркетинг специалистът на Фондация „ Стоян Камбарев “ Ива Екимова, която излезе на сцената с Йосиф Камбарев - Член на УС на Фондацията и наследник на незабравимия Стоян Камбарев. Те оповестиха, че Лили получава цялостна маркетингова и ПР поддръжка за премиерата на идната си книга. Освен финансовия тласък от 1000 лева, Йосиф Камбарев провокира Лили с предлагането да бъде изпратена на професионален курс или уоркшоп по драматургия или кино сюжет в чужбина.

Любимецът на „ Дисни “ Петър Байков провокираха бурни овации в залата, като победител в категория „ Дублаж “. Специалната си Награда той получи от шефа на дирекция „ Култура “ към Столична Община Биляна Генова, а точно финансова поддръжка за реализация на арт план.

Преди това, Наградите и номинацията му за Полет в Изкуството бяха връчени от емблематичния български глас и известна актриса Гергана Стоянова и мецената, колекционер и правилен другар на Фондацията, Николай Неделчев, а Михаела Савова, съосновател и изпълнителен шеф на „ LеаderClass “, предложения Петър Байков в актьорския онлайн клас на Димитър Маринов. Същата премия бе предоставена и на Елеонора Иванова.

Минути по-късно Койна Русева сервира разтърсващ текст на поета Елин Рахнев, отдаден на Стоян Камбарев. „ Изключително се вълнувам всякога, когато стоя пред вас, тъй като това не са елементарни награди. Това са награди за дух, за полет, носещи името на една изключителна персона - Стоян Камбарев.. И той продължава да живее посредством всеки един от вас, млади другари. Не спирайте да разказвате своите истории! Бъдете изключителни, разнообразни, безусловно изключителни! Обърнете болката, тъгата и самотата в изкуство, хубост и обич! Това е пътят, само че не забравяйте, че равният път е доста рисков. На него се заспива. По-добре падайте, с цел да разберете по кое време летите! “- с тези мощно прочувствени думи се обърна към героите на вечерта на финала основателят на Фондация Камбарев и продуцент на Церемонията - Деси Тенекеджиева. Кино звездата извънредно показа на публиката, дружно с кино режисьора Бен Чарлз Едуардс работен филмов откъс на кино лентата, който продуцира THE WHEELS OF HEAVEN, в който основните функции имат именитата холивудска звезда Мики Рурк, паметните британци Гари Стреч и Джеф Бел, самата Деси, само че най-важното е, че основните функции са поверени на младите Димитър Николов и Елеонора Иванова - и двамата към този момент Носители на Голямата Награда за Полет в Изкуството! Ето това е нещото, което отличава тези награди от всички други. Те дават неповторим късмет и трансформират орисите на младите и надарени открития.



Церемонията за връчване на Наградите на Фондация „ Стоян Камбарев “ се реализира с формалната поддръжката на Столична Община и на Министерството на Културата, с генералното партньорство на УниКредит Булбанк, РИСК Инженеринг, БОН МАРИН, Разсадник НАНОВСКИ и другарството на IDEAcomm, Косанин Парк, Технополис, Гранд Хотел Астория, BLACK Sea Film, Magic Shop, BUFO, Ars Digital studio, VIP Security, MERCI, винарска маза Катаржинa Естейт, Перно Рикар България, ядки Rois, Red Devil, изворна вода RILANA, SSG, счетоводна къща РАН-Е, Bridal Fashion и ALLDENTAL.
Продуцент е NOVA film - компанията на Деси Тенекеджиева.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР