Прекрачихме дверите на всебългарската светиня, на Златния рог, храмът, посветен

...
Прекрачихме дверите на всебългарската светиня, на Златния рог, храмът, посветен
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Нека Бога всякога благоволи над всички нас, над нашите страни и народи

Прекрачихме дверите на всебългарската реликва, на Златния рог, храмът, отдаден от нашите предшественици на Св. Стефан. Вълнението ни е още по-голямо, защото в днешния ден за първи път имаме опцията да забележим този свят Божи дом в неговия освежен тип, доближат през днешния ден с помощта на добросъседските ни връзки и доброплавното съдействие сред нашите страни и нашите православни църкви.

Това съобщи Негово Светейшество българският патриарх Неофит в словото си в актуализирания храм „ Св. Стефан “ в Истанбул, съобщи специфичният делегат на БГНЕС в Истанбул Георги Пашкулев.

„ Благодарим на Република Турция, която в лицето на община Истанбул ще доподкрепи комплицираните реставрационни действия и направи вероятното, щото в годината, когато се изпълват 120 години от издигането на този храм, той да заблести по нов метод - укрепен и възвишен, в който още веднъж да могат да се стичат за свещенодействие и поклонение многочислени гости както от страната ни по този начин и от целия свят “, сподели Негово Светейшество българският патриарх.

„ Своя принос към общото дело имаше и българската страна, към която показваме нашата благодарност в лицето на нашия министър председател Бойко Борисов. Всесърдечно благодарим и на Негово Светейшество патриарх Вартоломей за поддръжката, която оказва при опазването на историческите ни светини, намиращи се под неговата пълномощия “, уточни патриарх Неофит.

„ Прекланяме се пред дългогодишния труд на всички реставратори и строители и на всички тези, които са съдействали за сполучливия завършек на укрепването и обновлението на този свят храм. Всички те са в мислите и молитвите ни, тъй като осъщественото от тях, е дело свято, благословено от Бога, за наша разтуха и за възхвала на неговото пресвято име измежду индивидите “, сподели патриарх Неофит.

Нека Бога всеки път благоволи над всички нас, над нашите страни и нации и да ни поддържа във всяко наше общо дело и цветущ и Благословен празник, честито обновяване на историческия храм „ Св. Стефан “ на живописния бряг на Златния рог. За доста и благословени години, сподели още патриарх Неофит. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР