Преките на човек в София се равняват на 9361 евро.

...
Преките на човек в София се равняват на 9361 евро.
Коментари Харесай

Преките чуждестранни инвестиции на човек в София - 36 пъти повече от тези в Силистра

Преките на човек в София се равняват на 9361 евро. Това е и най-високият резултат измежду областите в страната през 2018 година На опашката са Силистра, Монтана, Кюстендил, Ямбол и Плевен със надлежно 257 евро, 274 евро, 361 евро, 445 евро и 524 евро. Това излиза наяве от проучването на Института за пазарна стопанска система " Регионални профили: индикатори за развиване ”, представено от.
От изведените данни излиза наяве, че приблизително на глава на популацията у нас се падат по 3560 евро директни задгранични вложения. В едвам 4 области обаче индикаторът е над междинното равнище през 2018 година - това са София (столица), София (6064 евро), Бургас (5019 евро) и Варна (3968 евро). В останалите 24 области вложенията на глава от популацията са под 3560 евро, а при 13 от тях - под 1000 евро.
 Спад на директните задгранични вложения в света през 2020 година Спад на директните задгранични вложения в света през 2020 година
Обемът на директните задгранични вложения в света за 2020 година е понижен с 42 %, с помощта на пандемията от ковид, заяви Анадол...
" Инвестиционната интензивност остава съсредоточена във водещите стопански центрове – над 70% от ПЧИ с струпване и над 60% от разноските за придобиване на дълготрайни материални активи в нефинансовите предприятия са в София (столица), Пловдив, Варна и Бургас ”, означават от ИПИ. Макар и по-малки като мащаб, областите София, Габрово и Стара Загора също са с положителни резултати. През последните години обаче се следи засилена динамичност в така наречен вторични центрове. " Индустриални вложения в области като Шумен и Търговище на североизток или Кърджали и Хасково на юг, както и навлизането на цифрови компании в области като Русе и Велико Търново покачиха капиталовата интензивност отвън огромните центрове ”, изясняват специалистите от института.
Иначе общо директните вложения през предходната 2020 година доближиха рекордно високо равнище. Сертифицираните планове по Закона за поощряване на вложенията са за над 1 милиарда лева, което е най-високата стойност от 6 години насам. Това ще рече, че на глава от популацията се падат малко под 143 лева или 73,26 евро. С тях се основават над 4500 нови работни места. Към края на ноември пък единствено ПЧИ са на стойност близо 850 млн. евро, демонстрират последните данни на централната банка. Най-силните индустриални области в страната - като дял на промишлеността в добавената стойност - са Стара Загора, Враца, София и Габрово, което ИПИ изяснява с огромните енергийни компании в Стара Загора и Враца, промишлеността в необятната външна страна на столицата и обичайния индустриален профил на Габрово.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР