Преките чуждестранни инвестиции у нас само за първите десет месеца

...
Преките чуждестранни инвестиции у нас само за първите десет месеца
Коментари Харесай

Министърът на икономиката: Чуждите инвестиции у нас растат и достигат близо 3,4 млрд. евро

" Преките задгранични вложения у нас единствено за първите 10 месеца на актуалната година означават забележителен растеж и доближават близо 3,4 милиарда евро. Те се усилват с над 1,1 милиарда евро по отношение на тези за януари-октомври 2022 година, като растежа на годишна база възлиза на 53,6%, съгласно предварителните данни на Българска народна банка. Това е най-високият растеж на задгранични вложения за последните близо 15 години в страната ". Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов, който организира среща със Стийв Матушак, управител на завода в България на американската компания ADM.

Двамата разискаха желанията за стабилно развиване на компанията в Разград и затвърдиха уговорката на ADM за вложения в Общината. Най-голямото дружество за преправка на царевица в страната възнамерява да влага и да направи производството си по-енергийно дейно. На срещата Стийв Матушак уточни, че компанията има ясни цели и индикатори, свързани с понижаване на излъчванията на парникови газове, потреблението на природен газ, потреблението на вода и количеството боклуци.

Министър Богданов акцентира, че България е положително място за развиване на бизнес и това, че компании, които към този момент са вложили у нас, уголемяват своите вложения, е доказателство за това. Той изрази подготвеност за подпомагане и поддръжка при реализирането на бъдещите проекти на вложителя. Богданов посочи, че държавното управление работи за предвидима и постоянна бизнес среда, която да подсигурява устойчивото развиване на фирмите у нас. На срещата участва още и заместник-министърът на стопанската система Ивайло Шотев
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР