Прекъсването на една връзка може да доведе до сериозни проблеми. Трудната

...
Прекъсването на една връзка може да доведе до сериозни проблеми.
Трудната
Коментари Харесай

Внимание: Любовна психоза – какво е това и как да го преживеем!

Прекъсването на една връзка може да докара до съществени проблеми.
Трудната разлъка може да аргументи освен неприятно въодушевление, само че и да докара до същинска неуравновесеност.
Психологът Олга Затравская показа рекомендации по какъв начин да разпознаете любовната неуравновесеност и какво можете да извършите, в случай че забележите сходни признаци.

Любовна неуравновесеност - какво е това?
Повечето специалисти назовават любовната неуравновесеност несигурно положение на нервната система, което нормално се развива заради травматична разлъка. По предписание по-чувствителните и прочувствени хора изпадат в това положение и за тях не е толкоз елементарно да се оправят без помощта на експерт.

Как се демонстрира психозата?

Развиване на привички за тревога
Експертът прецизира, че тук може да се приказва за развиване на обсесивно-компулсивно разстройство на фона на тежък прочувствен потрес, обвързван с различен човек. По този метод непрекъснатото миене на ръцете, дърпането на облеклата и косата, треперенето на ръцете и краката може да значи нараснала тревога. Качеството на живот естествено понижава.
Затравская споделя: „ Не очаквайте, че ще се подобрите, изключително в случай че положението ви се утежни. Колкото по-рано се обърнете към експерт, толкоз по-скоро ще получите професионална помощ “.

Пристъпи на ревнивост
Докато към момента е във връзка, човек може да развие тревога до невероятни размери. В това положение той прави несъответствуващи изводи за колегата си, отравяйки живота освен на себе си, само че и на другата си половина. 
Но даже след разлъка угрижен сътрудник може да преследва някогашната си обич. В тази обстановка би трябвало да се свържете със експерт, нашият специалист е сигурен, че е извънредно мъчно да се освободите сами от тази нездравословна взаимозависимост.

Хранителни разстройства
Освен натрапчиви мисли и даже гонене на сътрудник, може да се развие всяко хранително разстройство. Човек стартира да употребява нездравословна храна в големи количества или изцяло отхвърля да яде храна.
„ Най-често, на фона на развиването на любовна неуравновесеност, апетитът става неконтролируем; в случай че не се направи нищо, тялото ще се повреди доста бързо “, предизвестява Затравская.

Какво да извършите, в случай че забележите тези признаци при себе си или при другар?
Експертът изяснява, че в ранните стадии на прочувствен потрес към момента можете да се съберете и да се опитате да се разсеете.
„ Всичко зависи от степента на вашата тревога. Когато почувствате, че не можете да спрете да мислите за човек, вие сте завладени от натрапчиви хрумвания и качеството ви на живот стартира да се утежнява, не позволявайте на обстановката да се утежни - способен психолог ще ви помогне да излезете от това положение “, споделя Затравская.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР