Прекарването на качествено време с куче увеличава силата на мозъчните

...
Прекарването на качествено време с куче увеличава силата на мозъчните
Коментари Харесай

Проучване показа, че кучетата наистина намаляват стреса при човека

Прекарването на качествено време с куче усилва силата на мозъчните талази, свързани с релаксацията, заяви „ Дейли Мейл “.

Кучетата са известни със своята преданост, приятелство и способността си да разсмиват своите стопани. 

Според изследването прекарването на качествено време с най-хубавия другар на индивида спомага за намаляването на напрежението и тревогата. 

Изследователите са открили, че общуването с кучета провокира електрическа интензивност в частта на мозъка, обвързвана с релаксацията, концентрацията, творчеството и вниманието. 

Екипът от университета Конкук в Южна Корея е набира 30 възрастни участници за своето изследване.

Те са помолени да извършат осем разнообразни действия с добре подготвен четиригодишен пудел, в това число да играят с играчка, да му дават лакомства и да се снимат с него.

Анализът демонстрира, че силата на алфа мозъчните талази се усилва, когато участниците играят с кучето и го разхождат, което отразява положение на релаксация.

Тези, които са взели участие в изследването, също по този начин оповестяват, че се усещат доста по-малко изтощени, депресирани и уплашени след всички действия, свързани с кучетата.

Д-р Жаклин Бойд, старши учител по науки за животните в университета Нотингам Трент, разяснява изследването и сподели, че резултатите „ надали ще бъдат изненада за стопаните на кучета “.

„ Количественото премерване на мозъчната интензивност при хората по време на разнообразни типове директно взаимоотношение с кучетата способства за по-доброто схващане на връзката сред индивида и кучето “, добави тя. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР