Прекален светец и Богу не е драг, казва народът ни

...
Прекален светец и Богу не е драг, казва народът ни
Коментари Харесай

Всичката Мара втасала.., та в Мюнхен?

„ Прекален светец и Богу не е мил ”, споделя народът ни от опит. Вечерта по Българска национална телевизия 1 за прощален път се натъкнах на следващ протоколно-политически гаф и най-меко казано -професионално незнание. Поразително подмазвачество на комплексари, липса на и потъпкване на националното достолепие, външнополитическа непросветеност и екскурзиантско бездействие на гърба на българския поданик! Несъмнено Мюнхен е привлекателна дестинация за разходки и безметежни занимания. Мюнхенската конференция за сигурност е несъмнено влиятелен интернационален конгрес. Щатите – многостранно водеща международна мощ.

Но на срещата с държавния секретар (ДС) на Съединени американски щати от българска страна бяха показани на масата по едно и също време министър председателят акад. Денков, госпожа М.Габриел + министрите на защитата и финансите Тагарев и Василев! Сервилност, отчетничество, ибрикчийство? Кабинет по нищо-не-правене ли имаме? Нямат ли работа в България 75% от силовите министри в Министерския съвет и съпътстващите ги служители? Заради тяхното овъзмездяване ли поредно порастват цените на съвсем всички артикули и услуги у нас, надхвърляйки инфлацията в лелеяната от ръководещата клика „ еврозона ” (както постоянно, без единодушие на популацията в референдум) и в останалата част на Европа?

Единственият политически и йерархично подобаващ сътрудник на Антъни Блинкен по каноните на европейския протокол бе госпожа Габриел, като настоящ министър на външните работи. Длъжността й и на вицепремиер е предостатъчна протоколна отплата за високото място на господин Блинкен в чиновническата подчиненост на Съединени американски щати + за събитието, че държавното управление им няма поста ръководител. Като се регистрира и протоколно-церемониалното неуважение оттатък океана всеки един от упоменатите четирима политици, може би без Василев, би могъл самичък да бъде събеседник на шатския Държавна сигурност. Щом сме толкоз значим стратегически сътрудник и скъп съдружник на Съединените щати. А не васална територия или протекторат, както настояват сериозно настроените и към момента осмеляващи се да мислят българи!

Щом сами не се почитаме, по какъв начин бихме могли да се надяваме на почит в чужбина, изключително във Вашингтон?

А не би ли следвало Народното събрание да изиска най-малко двама от упоменатите – с съмнение за екскурзианти - да възстановят разноските за командировките в Мюнхен?

**Но да не издребнявам напълно! От „ Епицентър.бг’, непотвърдено, разбираме, че на същата конференция ”бил канен от уредниците и Кирил Петков ”?! За покана до Д. Пеевски не са писали до момента, само че той е в листата Магнитски и без отвъдокеанска глоба „ не става! ”, най-вероятно. То и за харвардския рабфаковец е подозрително действителното битие на покана, само че „ да не вързваме недостатък ” на партийните командировъчни на Политическа партия, а може би и на Демократична България?

***Светът се тресе, а аз „ се окосявам ” за човешки полезности като достолепие, себеуважение суверенитет, завоалирани в протоколни детайлности и очевадности!? Интервю на Путин, последва „ неизяснена ” кончина на Навални, остри битки сред „ четири-хилядниците ” –фили, - фоби, фобо-фили..., само че не и еднопосочни българофили! За които очевидно няма овъзмездяване както на най-малко част от прежде назованите, само че по този начин и не разбрах валутите: кому в левове, кому в рубли и копейки, кому в центове, а на „ баш ” отличниците – в Евро и в $-ри! Овладяните медии (СМРАД, да не дублирам абревиатурата и СМО) млъкнаха или са самоцензурираха. Но стачките във водещите европейски страни не престават, в Германия, във Франция. Дори в щата Тексас буботи неодобрение и опозиция против федералните управляващи и предизборния егоцентризъм на Белия дом. В Германия протича на процедура генерална стачка с над 100 000 участници фермери и селски стопани, които се оказаха най-революционната мощ, за сметка на следената интелигенция и проманипулираните студенти. С хиляди трактори и товарни камиони из цялата страна. Също притежатели и заети в ресторантьорството, и хотелиерството, железничари и локомотивни машинисти... Новата история на Федерална Република Германия не помни такова неодобрение, утвърдено от 95% от интервюираните германци! Шири се антищатско неодобрение срещу дългогодишното много- и всестранно управление на страната и Европейския съюз от Вашингтон. Демонстрантите не крият съмненията си за целево разваляне на Северния поток към Германия, за проекти на икономическо смазване на Европа, в това число посредством дейното й безрезервно ангажиране във въоръжения спор в Украйна. С доста тежки финансово-икономически последствия за Европейски Съюз, Федерална Република Германия и за сторниране на съдействието Запад-Изток а с Русия – парадокс! От лозунги се засича, че фермерите не стачкуват единствено за ограничение на вноса от Украйна, за понижаване на обособени налози и увеличение на дотациите, а за промяна на системата, която по-радикалните притежатели назовават „ ликвидационната команда на Германия ”. За съществени виновници сочат поименно канцлера Шолц и вице-канцлера и министър на стопанската система Роберт Хабек, който подозират за един от основните ликвидатори на Германия „ по (неруска) поръчка ” като прикрил нелегално 60 милиарда евро от държавния бюджет на Федерална Република Германия под егидата на „ Големия (световния) протектор ”. Хабек даже изискал приложимост на мощ против протестиращите фермери. Преди 3-4 дни представител на полицейските профсъюзи заявил обществено, че немските служители на реда поддържат настояванията на протестиращите и заемат тяхната страна. Това към този момент ми припомня на 1989 година Както и уплашената физиономия на канцлера Шолц по малкия екран, евентуално, в случай че друго не успее, търсейки най-малко къс отдих с визитата си в Съединени американски щати.

****Същевременно надали някой в Германия, с изключение на платени функционери, пропагандатори и подвластни хора взема на съществено „ многохилядните ” демонстрации срещу или даже за възбрана на партията „ Алтернатива за Германия ” (АзГ). Наричана официозно „ дясноекстремистка ”, печелеща все по-широка социална поддръжка. Особено, в %-и, в Източна Германия: във федералните провинции, имащи опция да вършат съпоставения сред преимуществата на две противоположни обществено-политически обединения. АзГ породи в началото измежду 100-120 „ западногермански ” учени и интелектуалци, протестиращи срещу ускорената „ анти-АЕЦ ” политика на госпожа А. Меркел и зелените. Впоследствие партията не харесваше мигрантите, изключително незаконните, заемаше все по-националнo виновни позиции за цялостно еманципиране на страната и получи етикета „ дясно-екстремистка ”. Нейни протагонисти, както и фермерите, не пропущат да припомнят и на фона на съпричастността на сем. фон дер Лайен в доставки на анти ковид-ваксините за близостта към Третия райх на предшествениците на председателката на Европейската комисия, на канцлера Шолц, на хомолога му от Полша и техен критик Туск и други политици в еврорегиона.

**Защо ли в горния подтекст си припомням за законовите и административни актове на възбрана за практикуване на специалността (Berufsverbot) през 1933 година в национал-социалистическа Германия (...от р.Маас... до р.Елба...), във Федерална Република Германия след 1945 година по отношение на членове на терористични организации като Фракцията на алените бригади, към 1972 година – например на учители, членуващи в ГКП. През 1995 година Европейският съд по правата на индивида анулира последно най-нашумялата сходна присъда над госпожа Д.Фогт.

*Във Франция също eподобна обстановката: стачки, неодобрение, публично негодувание... Тя най-малко обаче е нуклеарна мощ и не е опасана от 227 непознати военни бази на своя територия за надзор, като Германия. Но ставаме очевидци и сме съвременници по какъв начин европейската народна власт след Втората международна война последователно се отдалечава от хуманистичния, либертариански и либерален блян. В републикаминистър-председателите, назначени от президента, встъпват в служба от 1993 година след гласоподаване в Националното заседание. Любителят на генерационно улегнали дами и на непредсказуемия по сферите си на нестандартност футболен идол Килиан Мбапе сегашен президент Макрон не съумя да получи парламентарно болшинство след изборите през 2022 година Въпреки това Еманюел Макрон назначи Елизабет Борн (2022-2024 г.) и Габриел Атал, за министър председатели, без да се подлагат кандидатурите им на гласоподаване в Народното събрание. Името Габриел може да е женско, само че и мъжко. След като прочетох: „ СаматА Атал, малко откакто встъпи в служба, назначи някогашния си брачен партньор Стефан Сежурн за министър на външните работи ”, помислих че е женско. Както евентуално създателя на статиятаГанчо Каменарски(вж. публикацията

„ Резултат от изследване: Кризата на демокрацията на Запад: всеки втори е недоволен» в expert-bdd.com/03.02.2024 г.). А след инспекция в чичко Гугъл се оказа, че Габриел Атал е мъж, в предишното в интимно непосредствен контакт със настоящия външен министър на Франция. И двамата под 40-годишна възраст! И толкоз близки, и с доверие на необятно скроен президент! Най-вероятно Наполеон Бонапарт би се пре-обърнал...

Източник:

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед29285Полк. доцент Гиргин Гиргинов: Обстановката в Газа, в Украйна и изтичащият престиж на САЩАлтернативен Поглед43945Полк. Гиргин Гиргинов: Кой има изгода от гибелта на Навални?Алтернативен Поглед32992Българска делегация е в Москва на интернационална конференция " За независимост на нациите! " Алтернативен Поглед77286Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед81708Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед373726Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед251698Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед229758Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед112831Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед94963Д-
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР