Преживяваме нещастието като наше, сподели Меляхат от КърджалиМного граждани от

...
Преживяваме нещастието като наше, сподели Меляхат от КърджалиМного граждани от
Коментари Харесай

Българи се стичат в Одрин с дарения за пострадалите, вместо на пазар

Преживяваме нещастието като наше, показа Меляхат от Кърджали

Много жители от България идват тези дни в пограничния град Одрин със личен транспорт, с цел да създадат дарения за потърпевшите от земетресенията в Южна Турция.

Преди това валийството (областното управление) в Одрин разгласи акция за набиране на помощи за потърпевшите.

Първи се отзоваха комшиите от прилежаща България. Вместо да пазарят, в този момент те идват, с цел да дарят помощи за потърпевшите от земетресенията. Даренията се събират в спортната зала Мимар Синан в града, оповестява уеб сайтът Хаберлер, представен от Българска телеграфна агенция.

Даренията са основно завивки, одеяла, облекла, храни, хигиенични препарати. Предават ги на чиновниците от регионалната Дирекция за ръководство при бедствия и изключителни обстановки,които провеждат приемането и доставянето им по-нататък.

" Една нашенска сентенция споделя, че " един комшия има потребност от различен комшия, даже за най-малките неща ". Ние сме най-близки комшии, имаме близки от двете страни на границата. Ето за какво претърпяваме нещастието като наше. С даренията, които направихме, желаеме да покажем, че болката на потърпевшите е и наша болежка, че би трябвало да си оказваме помощ. Сигурна съм, че и комшиите от Турция биха се отзовали със същата подготвеност, когато има потърпевши в България ”, показа Меляхат от Кърджали, която пристигнала през днешния ден в Одрин със брачна половинка и 18-годишния си наследник.

По информация на одринските управляващи от България в Одрин са пристигнали 14 688 броя одеяла, два генератора, 77 броя отоплителни уреди, 119 тона храни и 51 тона облекла, събрани при взаимна акция на турското посолство в София и Движението за права и свободи.

А на банковата сметка, оповестена от турското посолство в София, са постъпили 440 хиляди евро от компании, организации и жители от България, които ще бъдат преведени към Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР