Преждевременното прекратяване на огъня в Украйна може да бъде използвано

...
Преждевременното прекратяване на огъня в Украйна може да бъде използвано
Коментари Харесай

Блинкен: Преждевременно спиране на огъня в Украйна ще даде на Русия почивка и прегрупиране

Преждевременното преустановяване на огъня в Украйна може да бъде употребявано от Русия в своя изгода. Това съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, представен от РБК-Украйна.

" Всички ние би трябвало да сме наясно и да осъзнаваме, че когато призоваваме за преустановяване на огъня, с най-хубавите планове за заледяване на спора, това ще разреши на Руската федерация да се закрепи и да се приготви за по-нататъшно нахлуване “, акцентира държавният секретар.

Блинкен съобщи, че всички желаят оръдията да замълчат, само че до тогава не може да се върви по лесния път.

" Никой повече от украинския народ не желае мир, само че би трябвало да реализираме обективен и дълготраен мир “, добави той.

По-рано държавният секретар акцентира, че Съединените щати се стремят към определяне на мир в Украйна и не желаят да разрешат на Русия благоприятни условия за отмора или прегрупиране.

Наскоро ръководителят на унгарското външно министерство прикани за неотложно преустановяване на огъня в Украйна. Той съобщи, че съветският водач Владимир Путин и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън би трябвало да се срещнат и да обсъдят Украйна, " правейки услуга на човечеството “.

От канцеларията на президента на Украйна обявиха, че с сходни изявления Будапеща пази " съветския геноцид над украинците “.

На 20 март Блинкен разгласи нов пакет военна помощ за Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР